fbpx

Dans & Zing 
5 – daagse zomerretraite

 

 

 

8 – 12 juli
in Oostraven

Dans & Zing

5 – daagse zomerretraite

 

 

 

8 – 12 juli

in Oostraven

Tijd voor jezelf,

een heerlijke balans tussen

bewegen en bezinning,

van actief bewegen tot diepe ontspanning.

Van Dans tot Klooster

 

Wat je kunt verwachten

 

Een vakantie vieren waarin je beweegt, klinkt, ademt, deelt en tot rust komt. 5 dagen met een groep mensen die hier ook naar verlangt. 5 dagen zingen met Emily die al meer dan 5 jaar meegaat. De afgelopen jaren hebben wij ons retraiteprogramma verdiept meer vorm gegeven. We hebben onze naam Dans en Klooster in het programma door laten weven. Er is een balans gevonden tussen actieve en rustige sessies. Wij hebben onze kwaliteiten gevonden en in het licht gezet en dat maakt onze sessies krachtig en geven we vol overgave.

.

.

Ik doe mee

.

.

Zingen met Emily

 

Thema van de zang en dans dit jaar is vrijheid. Lucht en ruimte geven aan jouw stem zodat jij in volle vrijheid kan klinken, zingen en jouw creativiteit mag laten stromen. Ook als je misschien nog nooit hebt gezongen of niet durft. 

Emily van Orsouw geeft zangcoaching, begeleid koren en organiseert mantrasessies, kirtans, ligconcerten en zangwandelingen met haar band Inner Moon.
In de zang en dansweek werken we met mantra’s, heartsongs en eigen impovisaties om jouw stem vrijheid te geven. Een combinatie van samen zingen en intunen met anderen en voor jezelf zingen en klank vinden die bij jou past.  Misschien heb jij een lievelingslied of mantra die je graag zou willen zingen. Laten we daar ruimte voor maken! 

Wat kenmerkt de retraites van Dansklooster?

Deze retraite wordt begeleid door Coby, Emily & Michael. Over Coby en Michael kan je meer ontdekken op hun persoonlijke pagina’s en voor Emily linken we je door naar haar eigen website. 

Graag neem ik je mee in de wereld van Tai Chi.

Deze vorm van Tai Chi is tussen dans en meditatie in en wordt ook wel ‘meditatie in beweging’ genoemd. Tai Chi wordt het liefst vroeg in de ochtend, het moment dat de dag van yin naar yang gaat.

De rustige, repetitieve en vloeiende bewegingen zorgen ervoor dat je helemaal in je lichaam mag landen. Je Qi gaat stromen zodat dat je helemaal klaar bent om de dansdag in te gaan!

Wendy-Joyce staat in het dubbeldikke zomernummer van Yoga International Magazine. Een voorproefje vind je hier: . Het ligt in de week van 26 juli in de winkel.   Lees meer over haar op haar website.

Marjon Oostveen uit Zeist is holistisch masseur/lichaamswerker.

Ze schrijf zelf” Mijn handen -als professioneel holistisch masseur/lichaamswerker- en mijn Zijn.. die mogen zorgen voor rust, ontspanning, zachtheid, liefdevolle aandacht en aanraking, koestering, bedding, je gezien voelen, er helemaal mogen zijn”

Ervaringen van…

Gonnie uit Amsterdam

Het dansweekend in Epe was heerlijk en een bijzonder cadeau van mijn kinderen en kleinkinderen. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik weer kon dansen. Het was een tijd geleden dat ik gedanst had. Dansen met Dansklooster begeleid door Coby en Michael is een intense ervaring, zij hebben samen gezorgd voor een fijne sfeer en fijne muziek. Ik ben weer wakker gedanst en voel de veerkracht weer. Dansen is het mooiste om bij zelf te komen. Super bedankt allemaal.

Jose uit Haarlem

5 dagen  in de Vlierhof, 3 dagen in stilte,dit was heilzaam. Alleen er heen gegaan,prettige mensen ontmoet en goed begeleidt op alle fronten door Coby en Michael en verwent door het keukenpersoneel met het heerlijke vegetarische eten. Een goed en afwisselend programma. Fijne en goede logeerruimte op een mooi groot terrein met mooie bomen en planten en leuke kippen en een haan. Heerlijk binnen gedanst en ook veel buiten in de vrije natuur. Ik mis nu,ondanks mijn goede privéleven,na 4 dgn de rust en ruimte voor mezelf!

Greet uit Lier

De dans en natuur retraite was voor mij zo mooi, zo magisch dat ik het moeilijk vind om er woorden aan te geven. Onvergetelijk.
Coby en Michael zijn heel mooie mensen die er staan en vanuit hun zachte kracht aanvoelen en mee bewegen met de flow.

Over Oostraven

OostRaven is een ruim opgezet centrum in Epe op de Veluwe. Prachtig gelegen tussen de natuur-gebieden van het Geldersch Landschap en het bosrijke Landgoed Tongeren. Kortom, een plek voor warmte, liefdevolle aandacht en eenvoud. Het Een schitterende locatie die zich volledig richt op het ontvangen van steeds één retraitegroep per keer. De locatie ademt een sereniteit uit en tegelijkertijd is het er aards, verbonden met de natuur.

Lees meer

over centrum
Oostraven

Waar je slaapt

Wij gaan ervanuit dat je een eigen  slaapkamer krijgt. Je gunt jezelf 5 dagen voor jezelf en daar hoort een eigen kamer bij. Kom je samen met een vriend/vriendin/parter vraag dan naar de duoprijs.
We delen de douche en toiletten samen op de gang. Op je kamer heb je een eigen wasbak. We vragen je om zelf je bedden goed mee te nemen. Het is eventueel te huren.

Het begin van jouw retraite…

.

.

Ik doe mee

.

.

Het is eigenlijk al begonnen he! 

Rond 14:00 mag je Oostraven binnen lopen. Wil je van te voren de omgeving al verkennen? Dat kan, iets verderop van het centrum  is een heerlijk  bos waar je kunt wandelen. Wij staan vanaf 14:00 voor je klaar. We willen je vragen niet eerder te komen. Tot die tijd zijn we bezig om de locatie mooi te maken en ons voor te bereiden op jullie komst. We hebben een lijstje gemaakt waar we samen de corvee verzorgen. We zullen hiermee rekening houden in ons programma.

Jouw weekend

Het volledige tarief is €925,00

Dit is inclusief logies en ontbijt, programma en BTW.

– Algemene voorwaarden

Het programma…

Aankomstdag 14:00 aankomst 16.00 welkom 18.00 diner 20.30 rustig avondprogramma De 3 volle dagen 7:00-8:00 Tai Chi 8:00-9:00 open ontbijt 10.30 sessie 14.00 lunch & bezinningstijd 16.00 sessie 18.00 diner 20.30 rustig avondprogramma Loslaatdag 8:00-9:00 open ontbijt 10.00 afscheidsdans 14.00 lunch & laatste deelcirkel

Perfect programma

Elke dag zullen we dansen, en elke dag zullen we een rustiger onderdeel hebben. Het rustige onderdeel kan bijvoorbeeld zijn: een zachte dans, cacaoceremonie, ademsessie, klanksessie, kristallen klankschalen,Ho’ oponopono & meditatie. Tijdens deze sessies is er tijd voor bezinning, om te vieren, te lachen en stil te staan bij het leven. Om te ontdekken wat een goed leven is. De combinatie met de rustige en verdiepende sessies en de danssessies zorgt er voor dat body en mind in beweging en balans komen. Dit zorgt voor een luchtigheid en een diepgang.

We zullen 1 avond gebruik maken van de sauna.

De kracht van Dansklooster is inspringen in het moment. We hebben onze koffer vol mooie sessies en ceremonies, gaandeweg gaan we ontdekken wat we uit de koffer pakken. Een programma op maat.

Heb je een vraag?

1 Step 1
Heb je een vraag?
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right