fbpx

Welkom jij

Wat fijn dat we verbonden zijn.

Je zult regelmatig een mail van ons ontvangen.
En we willen jou natuurlijk uitnodigen om lekker rond te kijken op onze website.
De zomer gaan wij langzaam verlaten om de herfst te verwelkomen. Bij het aanbod kun je ons herfst en winter aanbod vinden.  Ons nieuwe zomeraanbod is in de maak…. Hieronder vind je de zomer van 2021 om toch een beeld te schetsen…  

Al het goede komt in 3-en.

Het logo van Dansklooster, onze meerdaagse retraites.
Het logo van onze stranddansen, 2-3 uur dansen aan zee.
Een een bijzondere dit is de dag waar de retraite en het stranddansen elkaar ontmoeten.
Dit is 1 dag samen met ons in de duinen.

Jij kan regematig met ons mee voor een dagje.. Kijk en ontdek maar..

Klik op het logo om over
dansklooster te lezen

Een moment dansen aan zee… Klik op het logo

Klik  op de boom om onze Dansdagen te ontdekken

Dans

Kenmerkend voor hoe we de dans geven (zowel in de retraites als op dansdagen en avonden), is dat we qua dynamiek rustig opbouwen en je de tijd geven om in je eigen dans te komen. Van daaruit stap je je eigen Dansmeditatie binnen. We nodigen graag de dragende kracht van de aarde uit als vangnet.

Aandacht

Onze aandacht zit in iedere stap. Vooraf in het kiezen van de locaties, het samenstellen van de muziek, de aankleding van de ruimte, het samenstellen van een evenwichtig programma. Tijdens de retraite gaat onze aandacht vooral naar het creëeren van een veilige ruimte waarin een ieder zichzelf durft te zijn.

Stilte

Stilte is niet alleen niet praten, maar vrienden worden met je innerlijke stilte. Je kunt nog heel aanwezig zijn, nog heel erg naar buiten gericht zijn als je niet praat. Het draait niet zozeer om geen geluid te horen, maar innerlijk stil zijn, opmerkzaam zijn voor jezelf. De kunst is om te aanschouwen en te laten gaan.

 

“…op dat moment onstaat er een pauze… meteen zal er een nieuwe golf aankomen
en de stroom en tegenstoom zullen eeuwig zo doorgaan.
Dat is de muziek die we moeten aanleren – het eeuwige gaan en komen van de dingen.”

Kahlil Gibran

Het Dansklooster Team

Wij zijn Michael & Coby en we vormen samen het team van Dansklooster.  Ontdek op onze persoonlijke pagina’s meer over ons, onze verschillen en overeenkomsten. De kracht zit hem in onze diversiteit.

Diversiteit, creativiteit, subtiliteit, speelsheid, onderzoekend en passie zijn woorden die bij mij passen.
“Ik wil graag met heel mijn Aandacht voor jou en voor de groep zijn”.

Coby

 

Stroming van het gevoel, het openen van de zintuigen, het toelaten van de emotie in het moment, het spelen, de flow van energie, over en weer. Dans is intens voelen. Dat wil ik meegeven tijdens de retraites.

Michael

Wat kenmerkt onze retraites?

Alle retraites worden begeleidt door Coby & Michael. Coby is daarbij verantwoordelijk voor de persoonlijke begeleiding en de verdiepende elementen. Michael richt zich vooral op de muziek en de aankleding van de omgeving. Ontdek meer over datgene wat jou aanspreekt.

Wat kenmerkt onze retraites?

Alle retraites worden begeleidt door Coby & Michael. Coby is daarbij verantwoordelijk voor de persoonlijke begeleiding en de verdiepende elementen. Michael richt zich vooral op de muziek en de aankleding van de omgeving.