fbpx

Wat is Dansklooster?

Wat maakt ons bijzonder? Wat beleven mensen die bij ons een retraite volgen? Waar zijn we op uit? Wat is onze stijl? Wat mag je van ons verwachten?

Ons logo vertelt wat je van ons mag verwachten. De boom staat voor geaardheid en groei. De kleuren zijn warm en vol passie; het hart in het midden benadrukt dat. De schommel geeft uiting aan speelsheid (een onbevangen basishouding) en de vogel staat voor je eigen geluid en de ruimte om je eigen weg te gaan.

Welkom

In de vrije dans zoals wij deze begeleiden kom je heel snel dicht bij jezelf. En dat gebeurt zowel via je vreugde als via je verdriet. Beide gevoelens raken je essentie. Wij trekken deze emoties niet naar buiten, ze ontstaan vanzelf door onze muziek en wijze van begeleiding. Door de jaren heen krijgen we iedere keer weer terug dat mensen zich veilig en welkom voelen, en meteen vanaf de start. Dat geeft ruimte om aanwezig te zijn zoals je bent en jezelf bloot te geven zonder dat je een grens overgaat die je niet wilt.

 

Coby & Michael

Zeg je Dansklooster, dan zeg je Michael & Coby. Hoewel we allebei onze eigen baan en gezin hebben, zijn we in hart en nieren Dansklooster. We hebben elkaar gevonden in onze passie voor dans en schoonheid creëeren en een stijl van ondernemen die zowel aards als speels is. Lees op onze persoonlijke pagina over wat we als persoon bijdragen aan Dansklooster. 

En Luister hier naar de muziek die we samenstellen.

Hokjes?

Dansklooster past niet in een hokje. We geven geen 5Ritmes of Biodanza. We dansen eigenzinnig tussen bestaande tradities en de vrije dans door. Wij hebben onze eigen stijl gecreëerd vanuit onze ervaring, kracht en samenwerkingen.

 

Onze Dans

Muzieklijsten met hart en ziel
We besteden veel aandacht aan de muziek en ontvangen daar lof over van onze dansers. We mixen klassiek, film, dance, mantra, tekst, drum tot een mooie geheel. Wij noemen het Lyrical Dynamical. Lyrische muziek die dynamisch dansbaar is.

 

Meditaties

Meditaties verweven in de dans
Ergens in de dans is een moment dat we je tot stilte brengen en meenemen op een reis naar binnen. Een meditatie die past en verdiept in het moment.

 

De lachende traan

De lach en de traan zijn verbonden met elkaar. Daarom durven we ze speels af te wisselen en verlies je nooit jezelf in één van beiden.

 

Speelse verhalen en verwondering
We nemen je mee op reis met woorden, muziek en verrassingen. Dit stapje net naast de realiteit maakt dat je makkelijker los kunt komen van wat je bezighoudt en kunt landen in het hier en nu.

 

Dansuitnodiging

Soms nodigen we je in de dans ergens toe uit, omdat het ook fijn kan zijn om even geleid te worden naar een beweging of gevoel.

 

Vrije dans
Je bent helemaal vrij om te bewegen zoals jij dat wilt. Ontdek wat de dans jou te bieden heeft. Veel gasten (her)vinden hun eigen dans weer tijdens de vrije dans. Het mooiste is om voor al deze fases tijd te maken.

De kracht van een weekend

Jezelf een weekend geven is een cadeau waar je misschien even over nadenkt. Het is een investering in tijd en geld en beide zijn kostbaar. Wij kiezen er bewust voor om retraites aan te bieden omdat het zoveel meer teweegbrengt dan een dans in je woonkamer, een workshop of dansdag.
Door een paar dagen te dansen en stil te staan, samen en alleen te zijn, kun je het normale leven echt even loslaten om bij jezelf thuis en tot rust te komen. Tijdens een weekend is alles voor je geregeld en heb je de ruimte om naast het dansen en de verdiepende sessies in je vrije tijd te doen wat je zelf prettig vindt. Wandelen, mediteren, lekker liggen… 
Laat je vertragen door de aandacht.

Met wie ben ik?

Hoe zien onze groepen eruit en wat voor mensen komen erop af? We zijn trots op de diversiteit in de groepen: Dansers van alle leeftijden (20 – 80). Mensen met veel en weinig vrije danservaring. Twee op de drie dansers heeft eerder een dans meegemaakt bij Dansklooster. Er komen mensen samen en er komen mensen alleen. Er is (minimaal) één aspect dat ons bindt: Het verlangen om te dansen en bij jezelf uit te komen. Dat schept onderling een basis van ‘welkom’ naar iedereen die aanwezig is. De veiligheid creëert de groep met elkaar en dat is iedere keer weer een dans die zich net als de natuur als vanzelf lijkt te ontvouwen.

.

.

Gastenboek

.

.

Onze locaties...

Het gaat ons om de totale beleving en daarom kiezen we met veel aandacht onze locaties uit. Bij voorkeur werken we in (voormalige) kloosters, kerkjes en plekken waar een rijke spiritualiteit voelbaar is. Wat we belangrijk vinden bij onze locatie is een gevoel van ruimte en verbinding met buiten. We brengen onze eigen kleurrijke materialen zoals kussens, kleden, kaarsen en bloemen mee. Zo toveren we iedere locatie om tot een Dansklooster.

 

Gun jezelf een moment van rust en ontspanning