fbpx

 

Voel je vrij

Voel de Zomer

Dans op de Vlierhof

 

Tijd voor jezelf, een heerlijke balans tussen lekker bewegen en bezinning.

Van actief tot diepe ontpanning

van Dans tot Klooster

Wat mag je verwachten?

Wij laten ons inspireren door het jaarwiel, bewust en onbewust.
De golf van de 4 seizoenen, de 4 windrichtingen, de 4 elementen.
De lente vinden we in het Oosten, daar waar de zon opgaat.
De tijd voor jou om wakker te worden.
Op zaterdag zullen we het jaarwiel dansen rond de magnolia die waarschijnlijk in volle bloei staat… Op zondag wandelen we het labyrint. Een prachtige plek met diepgang…

Tijdens deze retratie dansen we in de patiozaal, de kapel, de tuinzaal en natuurlijk in de prachtige tuin

 

Leuk om te weten.

Elke keer wanneer wij in Samaya komen hangt er kunst aan de muur. Je kunt er heerlijk wandelen door de gangen en wegdromen voor een schilderij… Momenteel kun je genieten van kunstenares Antoinette Bakker

Het programma…

Aankomstdag
14:00 Aankomst
16.00  Welkom
18.00 Diner
20.30 Rustig avondprogramma

De 3 volle dagen
8:00-9:00 Open ontbijt
10.30 Sessie
14.00 Lunch & bezinningstijd
16.00  Sessie
18.00 Diner
20.30 Rustig avondprogramma

Loslaatdag
8:00-9:00 Open ontbijt
10.00 Afscheidsdans
14.00 Lunch & laatste deelcirkel 

Perfecte balans
Elke dag zullen we dansen, en elke dag zullen we een rustiger onderdeel hebben. Het rustige onderdeel kan bijvoorbeeld zijn: -een zachte dans, cacaoceremonie, ademsessie, klanksessie, kristallen klankschalen,  meditatie. Tijdens deze sessies is er tijd voor bezinning, om te vieren, te lachen en stil te staan bij het leven. Om te ontdekken wat een goed leven is. De combinatie met de DreamTime sessies en de danssessies zorgt er voor dat body en mind in beweging komen. Dit zorgt voor een luchtigheid en een diepgang.

We zullen 1 avond gebruik maken van de sauna.

De kracht van Dansklooster is inspringen in het moment. We hebben onze koffer vol mooie sessies en ceremonies, gaandeweg gaan we ontdekken wat we uit de koffer pakken. Een programma op maat.

Over de Vlierhof

De Vlierhof voelt als een vrijplaats. Een creatief bolwerk met hart voor de natuur. Er is van alles mogelijk en het is er nooit hetzelfde. De charme zit in deze vrijheid. We komen hier al jaren en genieten steeds meer van de mogelijkheden van deze unieke royale omgeving. Op het terrein is o.a. een natuurvijver met sauna, een kampvuurplaats en een kruidenlabyrint. Nabij de Vlierhof is een schitterend natuurgebied (de Millingerwaard) waar we ook graag een dagdeel van de retraite doorbrengen. Is voor jou luxe en comfort belangrijk dan past misschien Oostraven beter bij je.

Waar je slaapt

Je hebt de keuze uit een eigen slaapkamer in het Seminarhuis of je zet je eigen tent neer in de Boomgaard of in het open veld. De slaapetage van het seminarhuis is heel sfeervol met organische vormen, lemen muren en kleurrijke deuren. Het sanitair wordt samen gedeeld en op je slaapkamer is een wastafel. Kamperen op de Vlierhof is heel fijn omdat je echt een plekje voor jezelf kan opbouwen, er is veel ruimte en keus in waar je je tentje zet. 

Ontdek de locatie

Wat kenmerkt de retraites van Dansklooster?

De retraites worden begeleidt door Coby & Michael. We stellen ons graag persoonlijk aan je voor.

Diversiteit, creativiteit, subtiliteit, speelsheid, onderzoekend en passie zijn woorden die bij mij passen. “Ik wil graag met heel mijn Aandacht voor jou en voor de groep zijn”.

Ontdek meer over Coby 

Stroming van het gevoel, het openen van de zintuigen, het toelaten van de emotie in het moment, het spelen, de flow van energie, over en weer. Dans is intens voelen. Dat wil ik meegeven tijdens de retraites

Ontdek meer over Michael

Ervaringen van deelnemers

Al 10 jaar begeleiden we meerdaagse retraites en bijna vanaf het begin kwamen we in Samaya. 
Wat raakt onze deelnemers die hier met ons zijn?

Toch best even spannend zo alleen. In aanvang nog wat onwennig en observerend: hoe danst de rest…? Het snel kunnen loslaten en me vooral op mezelf gefocust. Heerlijk gedanst, gezongen en gemijmerd over het afgelopen jaar. In liefde kunnen loslaten op werkelijk prachtige muziek met ’n lach en ’n traan.

mogen dansen en veel ontvangen in de prachtige natuur, met mooie muziek en koptelefoons. Dit zou iedereen eens ‘moeten’ meemaken, je komt echt (nog meer) in verbinding met je lijf en je hart! ♥

Wat een fijn weekend in het Samaya klooster. Een liefdevol samengestelde compositie van Coby & Michael met drie dansen, twee meditaties, mooie mensen op een schitterende locatie met heerlijke maaltijden, tijd om het jaar te dansen en te verwerken en weer op te laden.

.

.

Lees ons

Gastenboek

.

.

Praktische informatie over deelname

Rond half 11 mag je Samaya binnen wandelen. Je meldt je bij de receptie en ze vertellen je welke kamer je hebt. Daarna kom je lekker bij ons in de patiozaal waar we de dans openen. Er wordt hier ontzettend goed voor ons gezorgd. De keuken kookt altijd biologisch en vegetarisch en zo lekker… je moet je inhouden om je bord niet af te likken ;) Het tarief is naast alle begeleiding, maaltijden en verblijf ook inclusief bedlinnen, handdoeken, onbeperkt koffie, kruidenthee en koekjes.

.

.

Boek

deze

retraite

.

.

De kosten zijn als volgt opgebouwd

Deel voor Samaya €200,-
Deel voor Dansklooster € 190,-
Het tarief wordt als 1 bedrag betaald op het moment van ticket-reservering (incl. 21% btw | excl. reserveringskosten)

Als je deze retraite boekt ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Natuurlijk hebben we deze afgestemd op de huidige kwetsbare situatie. Andersom gaan wij er vanuit dat je op het moment van deelname vrij bent van fysieke klachten die kunnen duiden op covid-19.

Na boeking ontvang je je bevestiging van deelname. Ongeveer 2 weken voor aanvang van de retraite ontvang je van ons een mailing met alle nodige voorbereidende informatie. Mochten er eerder vragen zijn of behoefte aan afstemming; mail dan met Coby via dansklooster@live.nl