fbpx

Michael | DJ Me-Ander

Michael Verheijen is de grondlegger van Dansklooster.
Uit zijn verlangen om dans te delen is Dansklooster ontstaan.
Van zijn 10e tot zijn 18e groeide hij op in de wereld van klassiek en modern ballet. Eerst in Amsterdam bij de Nationale Balletacademie en later in Den Haag op het Koninklijk Conservatorium. Tussen zijn 20e en 30e stond het dansen op een laag pitje, totdat de 5 Ritmes op zijn pad kwam. Hij ontdekte hoe dans zich vervlocht met gevoel en vrijheid in plaats van de regels en het presteren van vroeger. Dans begon weer een centrale plek in te nemen in zijn leven. Zeker ook na vele heerlijke Ecstatic Dance Jaren in Amsterdam en omgeving te hebben gedanst.

Michael schrijft zelf het volgende over dans:
In de dans merk ik meer en meer dat ik echt contact kan maken met mezelf en de ander, ik kom hier ten volle tot mijn recht. Stroming van mijn gevoel, het openen van mijn zintuigen, het toelaten van de emotie van het moment, het toelaten van de emotie van de ander, het spelen, de flow van energie, over en weer. Dans is intens voelen.

Michael is een aantal keren geïnterviewd over zijn dans-passie.
Op TV in de Nachtzoen.
En op de website NieuwWij door Greco Idema

2024 A Loving Goodbye

2023 was voor Coby een jaar van verlangens, onderzoek en zichzelf uitspreken. Coby heeft het besluit genomen om  in 2024 een andere weg in te slaan en Dansklooster te verlaten. Ze gaat haar eigen pad in en doogaan RituelenCentrum, BodyRituals en Fierdeliefde. Wat het haar gaat brengen? Dat weet ze niet, ze  kijkt met een open blik naar de horizon.

De dansdagen die buiten plaats vinden zullen vanuit het Rituelencentrum worden aangeboden.

Je zult haar aanbod dit jaar nog wel voorbij zien komen in de nieuwsbrieven.

 

 

 

Binnen het team is Michael degene die de meeste muzieklijsten voor de danssessies maakt, vaak begeleidt hij een deel van sessie. Het netwerk en de inspiratie op Social Media is ook grotendeels het werk van Michael. Hij heeft het eerste jaar van de opleiding voor Dansexpressie bij Stroom in Amsterdam gevolgd en doet graag inspiratie op bij diverse Ecstatic Dance DJ’s.

Je mag gerust zeggen dat Dansklooster zijn lust en zijn leven is. Zodra hij een kerk, kasteel of andere inspirerende ruimte ziet, wil hij onderzoeken of je er kan dansen, we noemen het zijn Dansklooster-ogen, die sluit hij bijna nooit.
Dans is zijn spiritualiteit, daarom is hij ook zo gelukkig met de zijtakken die in de loop van de tijd zijn ontstaan in de vorm van Dans!kerk, DanceChurch, SilentDance en de StrandDansen.

Michael is met Mathilda getrouwd en ze hebben samen een dochtertje. Michael werkt als gastheer in TAQA Theater de Vest en de Grote Sint Laurens Kerk in Alkmaar. Door deze baan is Ecstatic Dance Alkmaar aan haar mooie locatie gekomen…

Trance Dance

In 2022/2023 hebben Coby en Michael samen de Trance Dance opleiding gevolgd bij Aernout Knecht. Wil je meer weten? Klik hier