fbpx

Coby | DJ Co-Libri

Dansen, begeleiden en ontwerpen

**Vanaf  januari zal mijn pad binnen Dansklooster veranderen, bij de retraites zal ik niet aanwezig zijn. Ik zal doorgaan met het RituelenCentrum, BodyRituals en Fierdeliefde. De dansdagen die buiten plaats vinden zullen vanuit het Rituelencentrum worden aangeboden.

Rituelen, Ceremonies, Massage, Dans het hoort allemaal bij mij. Via www.rituelencentrum.nl kun je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief, ik hoop je te ontmoeten**

Dansen, begeleiden en ontwerpen

ik combineer deze 3 pareltjesgraag en laat mij door alles inspireren om een waardevolle sessie te geven

Toen ik jong was en de grote mensen zag hield ik mij steeds 1 zinnetje voor.. “Coby blijf altijd dansen, hoe jong of oud je ook bent”.

Ik dans graag verschillende dansvormen en onderzoek ik graag mijn leven in de dans, ik kan dan een heel thema bedansen en dat werkt bevrijdend!

Ik ben begonnen met het dansen van een les van de 5 ritmes tijdens de massageopleiding in Engeland. Bij terugkomst in Nederland ben ik naar een 5 ritme groep in Alkmaar gegaan en vrij snel daarna ontdekte ik contact improvisatie.

Tijdens een Dansklooster retraite ben ik elke keer weer geraakt door wat dans, aandacht en stilte met mensen kunnen doen. Er kan zoveel loskomen tijdens een dans als je daar open voor staat. Het raakt mij wanneer een deelnemer zegt. “Dit weekend heeft zoveel voor mij betekend, na deze 5 dagen kijk ik heel anders het leven in”. Veel mensen zeggen “Dansklooster is voor mij vitamine D”

Het eerste contact wat je hebt met ons is waarschijnlijk met mij. Tijdens de retraite houd ik in de gaten wat er nodig is en zorg dat de retraite soepel verloopt en richt mij op het contact met de deelnemers. Ik hou van het subtiele contact en bied een luisterend oor voor de medemens. Dankbaar ben ik, voor wat mensen met mij delen. Dit kan alleen als je je veilig voelt.

Ik verzorg tijdens de retraites de meer verdiepende workshops. Ik begeleid het labyrint en verzorg de geleide meditaties. Samen met Michael verzorgen we samen de vrije danssessies. Michael en ik zijn hierin samen een sterk team geworden. Binnen de danssessies vind ik het heerlijk om de bodyparts, de uitnodigingen en de geleide meditaties te begeleiden. Ik laat mij graag inspireren door de muziek en meditaties uit alle windrichtingen….

Michael | DJ Me-Ander

Michael Verheijen is de grondlegger van Dansklooster.
Uit zijn verlangen om dans te delen is Dansklooster ontstaan.
Van zijn 10e tot zijn 18e groeide hij op in de wereld van klassiek en modern ballet. Eerst in Amsterdam bij de Nationale Balletacademie en later in Den Haag op het Koninklijk Conservatorium. Tussen zijn 20e en 30e stond het dansen op een laag pitje, totdat de 5 Ritmes op zijn pad kwam. Hij ontdekte hoe dans zich vervlocht met gevoel en vrijheid in plaats van de regels en het presteren van vroeger. Dans begon weer een centrale plek in te nemen in zijn leven. Zeker ook na vele heerlijke Ecstatic Dance Jaren in Amsterdam en omgeving te hebben gedanst.

Michael schrijft zelf het volgende over dans:
In de dans merk ik meer en meer dat ik echt contact kan maken met mezelf en de ander, ik kom hier ten volle tot mijn recht. Stroming van mijn gevoel, het openen van mijn zintuigen, het toelaten van de emotie van het moment, het toelaten van de emotie van de ander, het spelen, de flow van energie, over en weer. Dans is intens voelen.

Michael is een aantal keren geïnterviewd over zijn dans-passie.
Op TV in de Nachtzoen.
En op de website NieuwWij door Greco Idema

Coby

In Engeland heb de Teacher Training Ecstatic Awakening Dance gevolgd, hier heb ik naast een interessante methode de kristallen klankschalen leren bespelen. Vaak sluit ik een danssessie af met een sessie op de klankschalen.Ik vind het heerlijk om mij te blijven ontwikkelen, ik heb mij verdiept in verschillende soorten van meditatie zoals mindfulness, zenmeditatie en de geleide meditatie met de klankschalen. Afgelopen jaar heb ik een jaar lang het labyrint onderzocht. Ik ben lid geworden van het labyrintnetwerk om mij nog meer te verdiepen in het labyrint met de mogelijkheden en verdiepingen.

Ik ben al jaren bezig met Sjamanisme en cacao-ceremonies. Ik onderzoek graag mijn weg hierin, ik ben benieuwd wat jullie hiervan gaan merken tijdens de Danskloostermomenten.

Ik heb 20 jaar lesgegeven als vakdocent Engels en later levensbeschouwing (HVO). in 2022 heb ik afscheid genomen van het lesgeven. Ik  ben op 8/8/22 aangenomen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke stand voor de BUCH.

Mijn werk bestaat op dit moment uit het werken voor Dansklooster, Rituelencentrum Fier de liefde en BodyRituals. 4 stukjes die samen mijn werktaart vormen. Bekijk hier mijn website van mijn andere passies.

Met Rinze heb ik 2 heerlijke tieners.

Michael

 

Binnen het team is Michael degene die de meeste muzieklijsten voor de danssessies maakt, vaak begeleidt hij een deel van sessie. Het netwerk en de inspiratie op Social Media is ook grotendeels het werk van Michael. Hij heeft het eerste jaar van de opleiding voor Dansexpressie bij Stroom in Amsterdam gevolgd en doet graag inspiratie op bij diverse Ecstatic Dance DJ’s.

Je mag gerust zeggen dat Dansklooster zijn lust en zijn leven is. Zodra hij een kerk, kasteel of andere inspirerende ruimte ziet, wil hij onderzoeken of je er kan dansen, we noemen het zijn Dansklooster-ogen, die sluit hij bijna nooit.
Dans is zijn spiritualiteit, daarom is hij ook zo gelukkig met de zijtakken die in de loop van de tijd zijn ontstaan in de vorm van Dans!kerk, DanceChurch, SilentDance en de StrandDansen.

Michael is met Mathilda getrouwd en ze hebben samen een dochtertje. Michael werkt als gastheer in TAQA Theater de Vest en de Grote Sint Laurens Kerk in Alkmaar. Door deze baan is Ecstatic Dance Alkmaar aan haar mooie locatie gekomen…

Trance Dance

In 2022/2023 hebben Coby en Michael samen de Trance Dance opleiding gevolgd bij Aernout Knecht. Wil je meer weten? Klik hier