fbpx

Dansen in Samaya

. 

4-5 november 2023

Dansklooster in Samaya

 

Tijd voor jezelf, een heerlijke balans tussen lekker bewegen en bezinning.

Van actief tot diepe ontpanning

van Dans tot Klooster

Wat mag je verwachten?

Wij laten ons inspireren door het jaarwiel, bewust en onbewust.

De golf van de 4 seizoenen, de 4 windrichtingen, de 4 elementen.
Het najaar vinden we in het Westen en Noorden, daar waar we  mogen loslaten, omarmen en stil mogen zijn, daar waar rust en bezinning is..
De tijd voor jou om in een fijne omgeving te mijmeren…

We zullen we het jaarwiel dansen buiten in de tuin (bij goed weer). En we zullen samen het labyrint lopen. Een prachtige plek met diepgang…

Tijdens deze retraite dansen we in november in de kapel en in december in de Tuinzaal en natuurlijk bij droog weer in de prachtige tuin.

Het programma…

Zaterdag
10.30  Binnenwandelen, kennismaken koffie & thee…
11.00   Dans je flow
14.00  Lunch & bezinningstijd
16.00  Buiten of Binnen dansen
18.00  Diner
20.30 Kristallen klankschalen meditatie

Zondag
8.30   Ontbijt
10.00 Dans & Expressie
12.30  Lunch
14.00  Labyrint-Meditatie
15.30  Tijd om elkaar los te laten…

 

 

 

November

Boek hier je retraite. Kom je alleen boek dan een 1 pers. kamer. Kom je  samen, boek dan een 2 pers. kamer.

December

Boek  binnenkort  je retraite. Kom je alleen boek dan een 1 pers. kamer. Kom je  samen, boek dan een 2 pers. kamer.

Over Samaya

Conferentiecentrum Samaya is een kleinschalig kloosterhotel gelegen in het hart van Nederland, vlakbij Utrecht, op een groene plek tussen de Betuwe en tegen de Utrechtse Heuvelrug waar het nog echt stil is. Hier kom je thuis in een sfeer van ruimte en rust met een team dat garant staat voor een onbezorgd verblijf. Hier hebben wij een heerlijke retraite waarbij de 4 hectare Engelse landschapstuin een onlosmakelijk onderdeel van ons programma zal zijn. 

 

Wat kenmerkt onze retraites?

Alle retraites worden begeleidt door Coby & Michael. Coby is daarbij verantwoordelijk voor de persoonlijke begeleiding en de verdiepende elementen. Michael richt zich vooral op de muziek en de aankleding van de omgeving. Ontdek meer over datgene wat jou aanspreekt.

Meditatie vormen

Mediteren is gewaar worden van de stilte. Bij Dansklooster bieden we verschillende vormen van meditaties aan.Actieve en passieve.

Dansmeditaties

wandelmeditaties

geleide meditaties

 

Hoe we dansen

Vrijheid voelen in je beweging… dat is de ultieme dans. Iedere keer mag je beweging een nieuwe weg gaan.
Soms naar binnen, op zoek naar je zachte kracht. Soms naar buiten, op zoek naar verbinding.
Open je voor jouw beweging

Onze muziek

We bouwen qua dynamiek rustig op en laten je eerst laten zoeken naar je persoonlijke intentie. Van daaruit stap je je eigen Dansmeditatie binnen. We nodigen graag de dragende kracht van de aarde uit als vangnet voor alles wat komt.

Stilte

Vrienden worden met je innerlijke stilte… Je kunt nog heel aanwezig zijn terwijl je niet praat, nog heel erg naar buiten gericht zijn als je niet praat. Het draait niet zozeer om geen geluid te horen, maar innerlijk stil zijn, opmerkzaam zijn voor jezelf. De ander doet er niet zozeer toe, je hoeft er niks mee. Geluid van de wereld zal er altijd zijn. De kunst is om het te aanschouwen en te laten gaan.

Ervaringen van deelnemers

Al 10 jaar begeleiden we meerdaagse retraites en bijna vanaf het begin kwamen we in Samaya.
Wat raakt onze deelnemers die hier met ons zijn?

Toch best even spannend zo alleen. In aanvang nog wat onwennig en observerend: hoe danst de rest…? Het snel kunnen loslaten en me vooral op mezelf gefocust. Heerlijk gedanst, gezongen en gemijmerd over het afgelopen jaar. In liefde kunnen loslaten op werkelijk prachtige muziek met ’n lach en ’n traan.

mogen dansen en veel ontvangen in de prachtige natuur, met mooie muziek en koptelefoons. Dit zou iedereen eens ‘moeten’ meemaken, je komt echt (nog meer) in verbinding met je lijf en je hart! ♥

Wat een fijn weekend in het Samaya klooster. Een liefdevol samengestelde compositie van Coby & Michael met drie dansen, twee meditaties, mooie mensen op een schitterende locatie met heerlijke maaltijden, tijd om het jaar te dansen en te verwerken en weer op te laden.

.

.

Lees ons

Gastenboek

.

.

Praktische informatie over deelname

Rond half 11 mag je Samaya binnen wandelen. Je meldt je bij de receptie en ze vertellen je welke kamer je hebt. Daarna kom je lekker bij ons in de danszaal waar we de dans openen. Er wordt hier ontzettend goed voor ons gezorgd. De keuken kookt altijd biologisch en vegetarisch en zo lekker… je moet je inhouden om je bord niet af te likken ;) Het tarief is naast alle begeleiding, maaltijden en verblijf ook inclusief bedlinnen, handdoeken, onbeperkt koffie, kruidenthee en koekjes.

We hebben een aantal early-bird plekjes voor een schakelkamer.

Je kunt kiezen voor een schakelkamer of een prive kamer.

Het tarief wordt als 1 bedrag betaald op het moment van ticket-reservering (incl. 21% btw | excl. reserveringskosten)

Als je deze retraite boekt ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Na boeking ontvang je je bevestiging van deelname. Ongeveer 2 weken voor aanvang van de retraite ontvang je van ons een mailing met alle nodige voorbereidende informatie. Mochten er eerder vragen zijn of behoefte aan afstemming; mail dan met Coby via dansklooster@dansklooster.nl

Heb je een vraag?

1 Step 1
Heb je een vraag?
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right