fbpx

Dans & Stilte

24 – 28 Augustus 

Zomer in Oostraven

 

Tijd voor jezelf, een heerlijke balans tussen lekker bewegen en bezinning.

Van actief tot diepe ontpanning

van Dans tot Klooster

Wat mag je verwachten?

Een vakantie vieren waarin je danst, klinkt, ademt, beweegt en tot rust komt. Een tijd met een groep mensen die hier ook naar verlangt. De afgelopen jaren hebben wij ons retraiteprogramma meer en meer vorm gegeven en hebben het onze naam Dans en Klooster in het programma door laten weven. We hebben een uitstekende balans gevonden tussen actieve en rustige sessies. Wij hebben meer en meer onze kwaliteiten gevonden en dat maakt onze sessies krachtig en geven we vol overgave.

 

Ceremonie

Binnen Dansklooster houden we van ceremonies. Vanaf het ontstaan van Dansklooster zijn de ceremonies een deel van het programma. Tijdens een ceremonie verandert er iets, je mag ergens bij stil staan en er woorden aangeven. Wanneer we delen tijdens een ceremonie openen we de cirkel luisteren en delen we vanuit ons hart. Een ceremonie vieren we op verschillende manieren. Dit kan in stilte zijn, dansens, met cacao, chai inspiratiekaarten, alleen of samen… 

Het programma…

Aankomstdag
14:00 Aankomst
16.00  Welkom
18.00 Diner
20.30 Rustig avondprogramma

De 3 volle dagen
8:00-9:00 Open ontbijt
10.30 Sessie
14.00 Lunch & bezinningstijd
16.00  Sessie
18.00 Diner
20.30 Rustig avondprogramma

Loslaatdag
8:00-9:00 Open ontbijt
10.00 Afscheidsdans
14.00 Lunch & laatste deelcirkel 

Perfecte balans
Elke dag zullen we dansen, en elke dag zullen we een rustiger onderdeel hebben. Het rustige onderdeel kan bijvoorbeeld zijn: -een zachte dans, cacaoceremonie, ademsessie, klanksessie, kristallen klankschalen,  meditatie. Tijdens deze sessies is er tijd voor bezinning, om te vieren, te lachen en stil te staan bij het leven. Om te ontdekken wat een goed leven is. De combinatie met de DreamTime sessies en de danssessies zorgt er voor dat body en mind in beweging komen. Dit zorgt voor een luchtigheid en een diepgang.

We zullen 1 avond gebruik maken van de sauna.

De kracht van Dansklooster is inspringen in het moment. We hebben onze koffer vol mooie sessies en ceremonies, gaandeweg gaan we ontdekken wat we uit de koffer pakken. Een programma op maat.

Over Oostraven

OostRaven is een ruim opgezet centrum in Epe op de Veluwe. Prachtig gelegen tussen de natuur-gebieden van het Geldersch Landschap en het bosrijke Landgoed Tongeren. Kortom, een plek voor warmte, liefdevolle aandacht en eenvoud. Het Een schitterende locatie die zich volledig richt op het ontvangen van steeds één retraitegroep per keer. De locatie ademt een sereniteit uit en tegelijkertijd is het er aards, verbonden met de natuur.

Waar je slaapt

Wij gaan ervanuit dat je een eigen  slaapkamer krijgt. Je gunt jezelf 5 dagen voor jezelf en daar hoort een eigen kamer bij. Kom je samen met een vriend/vriendin/parter vraag dan naar de duoprijs.  We delen de douche en toiletten samen op de gang. Op je kamer heb je een eigen wasbak. We vragen je om zelf je bedden goed mee te  nemen. Het is eventueel te huren.

Ontdek de locatie

Wat kenmerkt de retraites van Dansklooster?

De retraites worden begeleidt door Coby & Michael. We stellen ons graag persoonlijk aan je voor.

Diversiteit, creativiteit, subtiliteit, speelsheid, onderzoekend en passie zijn woorden die bij mij passen. “Ik wil graag met heel mijn Aandacht voor jou en voor de groep zijn”.

Ontdek meer over Coby 

Stroming van het gevoel, het openen van de zintuigen, het toelaten van de emotie in het moment, het spelen, de flow van energie, over en weer. Dans is intens voelen. Dat wil ik meegeven tijdens de retraites

Ontdek meer over Michael

Ervaringen van deelnemers

Al 10 jaar begeleiden we meerdaagse retraites en daarvoor zoeken we bijzondere locaties.
Oostraven ontdekten we in 2019… Wat raakt de deelnemers die hier met ons zijn geweest?

Toch best even spannend zo alleen. In aanvang nog wat onwennig en observerend: hoe danst de rest…? Het snel kunnen loslaten en me vooral op mezelf gefocust. Heerlijk gedanst, gezongen en gemijmerd over het afgelopen jaar. In liefde kunnen loslaten op werkelijk prachtige muziek met ’n lach en ’n traan.

mogen dansen en veel ontvangen in de prachtige natuur, met mooie muziek en koptelefoons. Dit zou iedereen eens ‘moeten’ meemaken, je komt echt (nog meer) in verbinding met je lijf en je hart! ♥

Wat een fijn weekend in het Samaya klooster. Een liefdevol samengestelde compositie van Coby & Michael met drie dansen, twee meditaties, mooie mensen op een schitterende locatie met heerlijke maaltijden, tijd om het jaar te dansen en te verwerken en weer op te laden.

.

.

ervaringen

van deelnemers

 

.

.

Praktische informatie over deelname

Het is eigenlijk al begonnen he! 

Rond 14:00 mag je Oostraven binnen lopen. Wil je van te voren de omgeving al verkennen? Dat kan iets verderop van Oostraven is een parkeerplaats waar je je auto kan neerzetten. Het is heerlijk wandelen door het bos. Wij staan vanaf 14:00 voor je klaar. We willen je vragen niet eerder te komen. Tot die tijd zijn we bezig om de locatie mooi te maken en ons voor te bereiden op jullie komst. We hebben een lijstje gemaakt waar we samen de corvee verzorgen. We zullen hiermee rekening houden in ons programma. 

.

.

Boek

deze

retraite

.

.

Jouw zomerretraite
Het volledige tarief is € 899,15 (incl. 21%BTW)
Dit is inclusief overnachting, verzorging en programma. 

Als je deze retraite boekt ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Natuurlijk hebben we deze afgestemd op de huidige kwetsbare situatie. Andersom gaan wij er vanuit dat je op het moment van deelname vrij bent van fysieke klachten die kunnen duiden op covid-19.

Na boeking ontvang je je bevestiging van deelname. Ongeveer 2 weken voor aanvang van de retraite ontvang je van ons een mailing met alle nodige voorbereidende informatie. Mochten er eerder vragen zijn of behoefte aan afstemming; mail dan met Coby via dansklooster@live.nl