fbpx

Deze herfst dansen we op de kleurrijke Veluwe.

In 2020 verblijven we op 3 nieuwe retraite-locaties. En dit is de laatste; Oostraven. Een schitterende locatie die zich volledig richt op het ontvangen van steeds één retraitegroep per keer. De locatie ademt een sereniteit uit en tegelijkertijd is het er aards, verbonden met de natuur. In de herfst is het hier natuurlijk op z’n mooist met de kleurenpracht van de bomen. We zijn ontzettend blij dat we hier van 9 – 11 oktober mogen verblijven voor onze Dans & Stilte Herfstretraite.

Vrijdag 9 t/m Zondag 11 Oktober

Herfstdans

De herfst is al mooi op weg wanneer we je uitnodigen voor deze Herfstdans. Het blad zit nog aan de bomen en kleurt langzaam van groen naar geel  en daarna naar rood en bruin. De natuur danst de zomer van zich af en keert zich langzaam naar binnen. Een mooi moment om samen in verbondenheid en vrijheid te dansen en stil te zijn. We hebben met Oostraven een locatie die helemaal past bij de herfst. De dans & meditatiezaal is omgeven door ramen die uitzicht bieden op een royale tuin. En in de vrije uren van deze retraite wandel je zo het bos in.

Bezinningstijd…

We laten de middagen bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Chai Thee & Ceremonie

Wij bieden tijdens deze retraite een bijzond ritueel aan. Het samen drinken van Chai Thee op de zaterdag middag.

Als je een ritueel doet veranderd er meestal iets.. je laat wat los… je omarmt iets nieuws… Hoe mooi is het om deze mogelijkheid op 2 verschillende manieren aan te gaan. Juist in het seizoen dat ons ten volle uitnodigt om los te laten en te omarmen dat niets blijvend is.

Rituelen en Ceremonies horen al vanaf het begin bij Dansklooster. Zeker nu in deze tijd ervaren wij de kracht van ceremonies, de verbondenheid  in elkaar zien en samen zijn. Wij verbinden dit met de dans. Dan komen de hoofd ingredienten van Dansklooster weer samen. Dans, Aandacht en Stilte.

De stijl van Dansklooster

Dit weekend wordt begeleidt door Coby en Michael. De stijl van dans die we aanbieden is gericht op het ervaren van vrijheid en verbondenheid vanuit persoonlijke expressie. Jouw bewegingsvrijheid staat centraal, het draait niet om ‘kunnen’ dansen maar om de wens te hebben om te dansen. De balans tussen expressie en rust vinden we belangrijk, voor beide is ruimte in dit weekend. Wil je meer weten over de stijl van Dansklooster? Kijk dan op deze pagina.

Veilige retraites

In onze retraites vinden we het belangrijk dat alle deelnemers zich veilig voelen met betrekking tot het risisco op corona-besmetting. Wat doen wij er aan om dit risico zo klein mogelijk te laten zijn?

* We doen vooraf bij iedereen de check, ben je gezond en zonder klachten bij aanvang?
* We hanteren een maximum aantal deelnemers gebaseerd op de grootte van de danszaal en de veilige indeling van slaapplaatsen.
* In de danszaal is er ruimte om met voldoende afstand te dansen.
* Waar mogelijk geven we de sessies buiten, zowel de dans als de meditatie.
* De maaltijden kan je als je dat fijn vindt, alleen nuttigen, we zitten dus niet verplicht samen aan tafel.
* Tijdens de deelrondes is er ruimte om te delen over het onderwerp, zodat we van elkaar weten wat er op dit vlakt speelt en nodig is.
* We hebben speciale ‘corona-voorwaarden’ om helderheid te geven over de financiële risico’s.

Kracht van een Dansretraite

Het verlangen om vanuit je hart richting te bepalen.
Het verlangen naar innerlijke rust.
Het verlangen naar speelsheid en zingeving ervaren.

Misschien herken je een verlangen dat in jou leeft in één of meerdere van deze bovenstaande. Deze verlangens zijn niet zomaar verwoord. Ze zijn krachtig aanwezig in velen van ons. En wat vinden we het doorgaans moeilijk om aan deze verlangens invulling te geven. Tijdens de retraites van Dansklooster worden deze basale verlangens aangeraakt en vaak ook vervuld. Hoe dat komt? Door de kracht van Dans, Aandacht en Stilte. Het is een combinatie van elementen die we al bijna 10 jaar toepassen. Ga gerust naar het gastenboek om te lezen wat dansers ervaren bij Dansklooster.

De dans zoals wij deze begeleiden wordt gedragen door weergaloos mooie muzieklijsten. Muziek raakt je hart rechtstreeks en dat feit benutten we graag. In de dans laten we je enerzijds vrij, je mag echt bewegen zoals jij dat verlangt. Anderzijds doen we je diverse uitnodigingen die aanleiding zijn tot ontdekkingen die soms fysiek zijn en soms mentaal, emotioneel of spiritueel.

De aandacht mag je zelf komen ervaren. We zijn met een team van 2 ervaren begeleiders en hebben echt tijd om jou te zien. Aandacht spreekt uit persoonlijk contact en ook uit aankleding, balans in het programma, dynamiek in de muziekkeuze.

De stilte is ons even zo lief als de dans. Het geheim zit in de wisselwerking tussen deze twee krachtbronnen. Woorden kiezen we bewust en we geven je de ruimte om ze zelf niet te hoeven gebruiken. Zo kan alle aandacht gaan naar jouw beleving en mag je die van de ander… bij de ander laten.

Cadans

Vrijdag 9 oktober

17.00   Welkom in Oostraven
18.00   Diner
20.00   Dans

Zaterdag 10 oktober
08:00 Ochtendmeditatie
08.30   Ontbijt
10.30   Dans & Verbinding
13.30   Lunch & Bezinningstijd
16.00   Chai Thee ceremonie & Dans
20.30   Soundbath

Zondag 11 oktober

08.30   Ontbijt
10.30   Dans
13.30   Lunch
14.30   Vertrek

Tarief en deelname

Tijdens deze 3-daagse Herfstretraite worden we volledig verzorg door Centrum Oostraven. Ze hebben een vermaarde keuken die zorgt voor vegetarische en biologische maaltijden. Tussendoor is er koffie, thee en vers fruit beschikbaar. Het slaapverblijf is opgdeeld in 2p. slaapkamers met gedeeld sanitair. Er zijn een aantal van deze kamers beschikbaar voor 1p. gebruik.

Het Dansklooster-team verzorgd het volledige programma met daarin afwisselend danssessies, meditaties en ceremonies.

Tarief voor deze 3-daagse retraite : € 485,-

Aanmelding:
Schrijf je in en ontvang gelijk een bevestiging. Mocht je deze niet hebben ontvangen, kijk dan even in je spambox. Nog niet? neem dan contact met ons op per mail.
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan of bel op:  06-10484372/ 06 – 14547151/ . Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.