fbpx

Herfstretraite

14 – 16 oktober

Dans in Oostraven

 

Tijd voor jezelf, een heerlijke balans tussen lekker bewegen en bezinning.

Van actief tot diepe ontspanning

van Dans tot Klooster

Wat mag je verwachten?

De herfst is al mooi op weg wanneer we je uitnodigen voor deze Herfstdans. Het blad zit nog aan de bomen en kleurt langzaam van groen naar geel en daarna naar rood en bruin. De natuur danst de zomer van zich af en keert zich langzaam naar binnen. Een mooi moment om samen in verbondenheid en vrijheid te dansen en stil te zijn. We hebben met Oostraven een locatie die helemaal past bij de herfst. De dans & meditatiezaal is omgeven door ramen die uitzicht bieden op een royale tuin. En in de vrije uren van deze retraite wandel je zo het bos in.

Het programma…

Aankomstdag
17.00  Welkom
18.00 Diner
20.30 Dansen

Zaterdag

8:00-9:00 Open ontbijt
10.30 Sessie
14.00 Lunch & bezinningstijd
16.00  Sessie
18.00 Diner
20.30 Soundbath en Sauna

Loslaatdag
8:00-9:00 Open ontbijt
10.00 Afscheidsdans
14.00 Lunch & laatste deelcirkel

Tijdens dit weekend zullen we de tijd nemen om lekker te dansen en om samen te komen in een ceremonie. Tijdens een ceremonie verandert er altijd wat, soms iets kleins soms iets groots…  Tijdens de ceremonie drinken we Ceremoniele Cacao. Cacao is een hartopener en een verbinder. Dit gaat zeker een bijzondere middag worden die zeker impact gaat hebben!

We zullen 1 avond gebruik maken van de sauna.

 

Over Oostraven

OostRaven is een ruim opgezet centrum in Epe op de Veluwe. Prachtig gelegen tussen de natuur-gebieden van het Geldersch Landschap en het bosrijke Landgoed Tongeren. Kortom, een plek voor warmte, liefdevolle aandacht en eenvoud. Het Een schitterende locatie die zich volledig richt op het ontvangen van steeds één retraitegroep per keer. De locatie ademt een sereniteit uit en tegelijkertijd is het er aards, verbonden met de natuur.

Waar je slaapt

ER zijn 2 en 1 persoons kamers.  Kom je samen met een vriend/vriendin/parter vraag dan naar de duoprijs.  We delen de douche en toiletten samen op de gang. Op je kamer heb je een eigen wasbak. We vragen je om zelf je bedden goed mee te  nemen. Het is eventueel te huren.

Ontdek de locatie

Wat kenmerkt de retraites van Dansklooster?

Coby & Michael begeleiden samen de retraites. We stellen ons graag persoonlijk aan je voor.

Diversiteit, creativiteit, subtiliteit, speelsheid, onderzoekend en passie zijn woorden die bij mij passen. “Ik wil graag met heel mijn Aandacht voor jou en voor de groep zijn”.

Ontdek meer over Coby 

Stroming van het gevoel, het openen van de zintuigen, het toelaten van de emotie in het moment, het spelen, de flow van energie, over en weer. Dans is intens voelen. Dat wil ik meegeven tijdens de retraites

Ontdek meer over Michael

Ervaringen van deelnemers

Al 10 jaar begeleiden we meerdaagse retraites en daarvoor zoeken we bijzondere locaties.
Oostraven ontdekten we in 2019… Wat raakt de deelnemers die hier met ons zijn geweest?

Toch best even spannend zo alleen. In aanvang nog wat onwennig en observerend: hoe danst de rest…? Het snel kunnen loslaten en me vooral op mezelf gefocust. Heerlijk gedanst, gezongen en gemijmerd over het afgelopen jaar. In liefde kunnen loslaten op werkelijk prachtige muziek met ’n lach en ’n traan.

mogen dansen en veel ontvangen in de prachtige natuur, met mooie muziek en koptelefoons. Dit zou iedereen eens ‘moeten’ meemaken, je komt echt (nog meer) in verbinding met je lijf en je hart! ♥

Wat een fijn weekend in het Samaya klooster. Een liefdevol samengestelde compositie van Coby & Michael met drie dansen, twee meditaties, mooie mensen op een schitterende locatie met heerlijke maaltijden, tijd om het jaar te dansen en te verwerken en weer op te laden.

.

.

Lees ons

Gastenboek

.

.

Praktische informatie over deelname

Rond 17:00 mag je Oostraven binnen lopen. Wil je van te voren de omgeving al verkennen? Dat kan iets verderop van Oostraven is een parkeerplaats waar je je auto kan neerzetten. Het is heerlijk wandelen door het bos. Wij staan vanaf 17:00 voor je klaar. We willen je vragen niet eerder binnen te komen. Tot die tijd zijn we bezig om de locatie mooi te maken en ons voor te bereiden op jullie komst. We hebben een lijstje gemaakt waar we samen de corvee verzorgen. We zullen hiermee rekening houden in ons programma.

.

.

.

.

Jouw herfstretraite

Tijdens deze 3-daagse Herfstretraite worden we volledig verzorg door Centrum Oostraven. Ze hebben een vermaarde keuken die zorgt voor vegetarische en biologische maaltijden. Tussendoor is er koffie, thee en vers fruit beschikbaar.

Het volledige tarief is € 487,00 incl 21% btw

Als je deze retraite boekt ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Natuurlijk hebben we deze afgestemd op de huidige kwetsbare situatie. Andersom gaan wij er vanuit dat je op het moment van deelname vrij bent van fysieke klachten die kunnen duiden op covid-19.

Na boeking ontvang je je bevestiging van deelname. Ongeveer 2 weken voor aanvang van de retraite ontvang je van ons een mailing met alle nodige voorbereidende informatie. Mochten er eerder vragen zijn of behoefte aan afstemming; mail dan met Coby via dansklooster@dansklooster.nl

Misschien is er nog een earlybirdplek. Gebruik de code EarlyBirdOost