fbpx

Mini retraite 2021

Net als vorig jaar vieren we dit jaar ons Nieuwjaarsfeest in Meeuwenveen.  We wensen een ieder in dit weekend toe dat je  je nieuwe jaar mag open dansen. We laten ons in de avond meevoeren door een schitterend begeleide cacaoceremonie en van daaruit ontstaat de vrije klank en dans.
Lees het hele programma en voel je welkom. Zowel voor wie Dansklooster kent, om weer even thuis te komen,
als voor wie nieuwsgierig is en wil ontdekken hoe onze retraites zijn.

Mini-Retraite vol dynamiek

Je wandelt binnen vanaf 16.00 uur en we beginnen vanaf 16.00 met een Potluck Diner*.  

De muziek begint vanaf 19:00 te klinken en ben jij welkom om binnen te komen. Daarna begint een magische avond vol verbinding, klank, stilte en samen zijn.

De volgende ochtend is er een geleide meditatie met de muziek van Klankschalen. Na het ontbijt kunnen we het natuurlijk niet laten om nog een tijdje lekker te dansen. Dans wisselen we af met uitnodigende rituelen. die het jaar dat voor je ligt, kleur geven. 

zaterdag 2 januari
16.00   Je bent welkom om je te installeren
17.00   We starten met een Potluck* Dinner
19.00   Dansruimte open.  Cacao ceremonie en aansluitend de dans.

zondag 3 januari
09.00   Geleide meditatie met Klankschalen
09.30   Ontbijt
11.00   Nieuwjaarsdans
13.00  Tijd om afscheid te nemen 

*Een potluck-diner houdt in dat iedereen iets lekkers meebrengt voor een gezamenlijk buffet. Neem als richtlijn iets voor 4p. en kies datgene wat jijzelf lekker vindt. We zijn natuurlijk dol op eigen kookkunsten, maar als jij daar niet zo van bent, dan zijn ‘smeersels, knabbels, kaasjes etc.’ een aangename aanvulling. Wij zorgen voor een flinke pan lekkere soep.

 

de Dans bij Dansklooster

Is voor jou deze Nieuwjaar Dansceremonie een uitnodiging om Dansklooster te komen ontdekken? Dat vinden we ontzettend leuk, we weten dat veel mensen ons op de zijlijn volgen maar toch dat stapje naar deelname niet wagen. Deze retraite is een perfecte manier om in korte tijd en tegen lage kosten ten volle te proeven aan wat we doen in onze lente- en zomer retraites. Daarom geven we tijdens deze dagen iedereen een dikke kortingsbon van 45,- voor een lente- of zomerretraite naar keuze. Wil je weten hoe we de dans begeleiden en wie Coby & Michael zijn? Klik dan door naar meer informatie.

de Cacaoceremonie

In de Dans & Mantra zomerretraite hebben we bij Dansklooster voor het eerst kennis gemaakt met de kracht van de cacaoceremonie.

De kracht ligt naar ons idee in hoe het gehele ritueel vol symboliek wordt begeleidt. Dat is vervuld van samen zingen, elkaar zien en horen, stil zijn, intensies neerleggen. Het drinken van de cacao zelf is een intense smaakbeleving en een ieder mag zelf ervaren wat het met hem of haar doet. Voor wie het nieuw is, het is laagdrempeliger dan je misschien vermoed. We hebben met zorg een ceremonie ontwikkeld waarin het drinken van de drank verbonden is in de dans en klank. 

Voor ons past de cacaoceremonie in combinatie met de vrije dans perfect in deze retraite. Je stapt hierdoor bewust een nieuw jaar binnen, met persoonlijke intensies en in een warme verbondenheid met elkaar.

Ja ik doe mee

Dat vinden we heel erg leuk!

Iedereen die komt ontvangt van ons een kortingsbon van 45,- die je mag besteden aan een lente- of zomerretraite naar keuze.
De bon moet je wel inwisselen voor 1 maart!

  •  De kosten voor deze 2 dagen zijn 115,- per persoon. Verblijf in een fijne accommodatie, cacaoceremonie & dansklooster-sessies, lekker eten & drinken.
  • Alles vindt plaats in Havelte (dichtbij Steenwijk). Op de site www.meeuwenveen.nl kan je alles lezen over de accommodatie, wij verblijven in gebouw 2.
  • Je slaapt op een tweepersoonskamer en misschien op een driepersoonskamer. Het is exclusief bedlinnen, dit is te huur maar je mag ook eigen beddengoed meebrengen.
  • Beddengoed kun je vooraf afnemen en betalen door 15,- extra bij het bedrag toe te voegen.

Heb je vragen over de Nieuwjaar Dansceremonie?
Mail ons dan of bel op: Coby 06-10484372
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.