fbpx

Mijmeren in December

9 en 10 december

aankomst 10:30 vertrek op zondag rond 16:00

Je bent welkom zoals je bent

om het leven te vieren zoals ze is.

Golvend, bruisend, landend en berustend.

Scroll naar beneden

voor kortingscodes.

Welkom

Onze laatste dans van 2023 om in mei weer terug te komen anders, maar nog steeds vertrouwd.

Deze retraite zal voor Coby haar laatste retraite zijn die ze zal vervullen in deze rol.  En hoe neem je afscheid, hoe klein of hoe groot mag die zijn. Het niet benoemen is ook zo raar als meer dan 10 jaar Dansklooster een groot deel van haar leven heeft gevormd.

Dus ja met een knipoog.. en Ja het gaat zeker om jouw dans en weekend. Want dat is het fijnste om te doen. Zorgen dat we een heerlijk weekend hebben met z’n allen.

Laten we dansen mijn liefste
Laten we verbinden en samen het leven vieren.
Je bent welkom om dit weekend mee te vieren, voor een dag of de hele retraite.

 

Tijd voor jezelf, een heerlijke balans tussen lekker bewegen en bezinning.

Van actief tot diepe ontpanning

van Dans tot Klooster

 

Over Samaya

Conferentiecentrum Samaya is een kleinschalig kloosterhotel gelegen in het hart van Nederland, vlakbij Utrecht, op een groene plek tussen de Betuwe en tegen de Utrechtse Heuvelrug waar het nog echt stil is. Hier kom je thuis in een sfeer van ruimte en rust met een team dat garant staat voor een onbezorgd verblijf. Hier hebben wij een heerlijke retraite waarbij de 4 hectare Engelse landschapstuin een onlosmakelijk onderdeel van ons programma zal zijn. 

 

Dana Devi

Dana Devi komt op de zondagmiddag voor en met ons zingen, mantra’s en wereldliederen. Misschien ben je meer een luisteraar dan een klinker of mede klinker.

We kennen haar al geruime tijd en haar liederen hoor je regelmatig tijdens onze danssessies. 

Wil je meer van haar horen? Klik dan even hier.

 

De lachende traan

De lach en de traan zijn verbonden met elkaar. Daarom durven we ze speels af te wisselen en verlies je nooit jezelf in één van beiden.

 

Rond half 11 mag je Samaya binnen wandelen. Je meldt je bij de receptie en ze vertellen je welke kamer je hebt. Daarna kom je lekker bij ons in de danszaal waar we de dans openen. Er wordt hier ontzettend goed voor ons gezorgd. De keuken kookt altijd biologisch en vegetarisch en zo lekker… je moet je inhouden om je bord niet af te likken ;) Het tarief is naast alle begeleiding, maaltijden en verblijf ook inclusief bedlinnen, handdoeken, onbeperkt koffie, kruidenthee en koekjes.

We hebben een aantal early-bird plekjes voor een schakelkamer.

Je kunt kiezen voor een schakelkamer of een prive kamer.

Het tarief wordt als 1 bedrag betaald op het moment van ticket-reservering (incl. 21% btw | excl. reserveringskosten)

Als je deze retraite boekt ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Er zijn 3 tickets met earlybird: de code is

EARLYBIRDDEC  (allemaal hoofdletters)

Er zijn een aantal ticket voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat ze het financieel niet ruim hebben.

de code is STEUNTJEINDERUG

Mocht je ons een extra steuntje in de rug willen geven kun je een donatie geven.

Na boeking ontvang je je bevestiging van deelname. Ongeveer 2 weken voor aanvang van de retraite ontvang je van ons een mailing met alle nodige voorbereidende informatie. Mochten er eerder vragen zijn of behoefte aan afstemming; mail dan met Coby via dansklooster@dansklooster.nl

De kracht van een weekend

Jezelf een weekend geven is een cadeau waar je misschien even over nadenkt. Het is een investering in tijd en geld en beide zijn kostbaar. Wij kiezen er bewust voor om retraites aan te bieden omdat het zoveel meer teweegbrengt dan een dans in je woonkamer, een workshop of dansdag.
Door een paar dagen te dansen en stil te staan, samen en alleen te zijn, kun je het normale leven echt even loslaten om bij jezelf thuis en tot rust te komen. Tijdens een weekend is alles voor je geregeld en heb je de ruimte om naast het dansen en de verdiepende sessies in je vrije tijd te doen wat je zelf prettig vindt. Wandelen, mediteren, lekker liggen… 
Laat je vertragen door de aandacht.

Met wie ben ik?

Hoe zien onze groepen eruit en wat voor mensen komen erop af? We zijn trots op de diversiteit in de groepen: Dansers van alle leeftijden (20 – 80). Mensen met veel en weinig vrije danservaring. Twee op de drie dansers heeft eerder een dans meegemaakt bij Dansklooster. Er komen mensen samen en er komen mensen alleen. Er is (minimaal) één aspect dat ons bindt: Het verlangen om te dansen en bij jezelf uit te komen. Dat schept onderling een basis van ‘welkom’ naar iedereen die aanwezig is. De veiligheid creëert de groep met elkaar en dat is iedere keer weer een dans die zich net als de natuur als vanzelf lijkt te ontvouwen.

.

.

Gastenboek

.

.

Het programma

We zullen zeker lekker dansen dit weekend. Daarnaast zullen we een prachtige ceremonie hebben om het jaar af te sluiten. Om terug te mijmeren. We lopen tegen de kortste dag aan, naar het moment van totale inkeer. De tijd van het Noorden. Maar… we zitten nog in het westen, de tijd van omarmen en loslaten. Wat gaat mee naar 2024 en wat laat je los in 2023. We zullen dit bedansen en bezingen…

 

Gun jezelf een moment van rust en ontspanning