fbpx

Slapend Wakker Zijn

Hoe maak jij jezelf wakker?  Als er dagen zijn waarin je je wilt verstoppen onder de zachtste dekentjes in huis. Wat maakt jou wakker wanneer de egel in jou aan zijn winterslaapje begint? Om droom muziek op te zetten wat het (dag)dromen nog fijner maakt.

We hebben denk ik allemaal van dit soort dagen dat we ons willen verstoppen en er even niet willen zijn, onze taakjes in huis, op het werk en berichtjes niet willen zien en aandacht geven. Om de oogkleppen nog maar even op te houden net zolang het kan. Totdat je merkt en bewust wordt van je slapende staat, waarin je leeft met de dag mee.

Om dan wakker te worden om te Zien, om al je zintuigen wakker te maken. Door te voelen waarin je je begeeft, jouw beweging te voelen die van binnen uit komt, om stil te staan met wat er gebeurt, en om een keuze te maken. En soms is deze keuze dat het goed is onder het dekentje.. of dient actie zich aan, een beweging naar buiten. De muziek veranderd.. en mag je dansen, van vloeiend, staccato naar  chaos, lyrisch en de stilte. Het leven als een golvende dans..

Tijdens onze winterretraite is er de dans van wakker worden, in beweging in klank..

wake up..