fbpx

Dit lied zingt al jaren door mijn leven.
Soms aanwezig en soms afwezig…
Soms alleen die ene zin.
Maar wat is het eigenlijk?

De Ho’ oponopono is een eeuwenoud vergevingsritueel in Hawaii.

Een stukje geschiedenis. We gaan terug in de tijd.
Duizenden jaren geleden. Misschien wel naar de tijd van Atlantis.
De Ho’ Oponopono behoort tot het een van de oudste leringen van de oude Hawaïaanse cultuur. Het behoort tot de Huna. Hu betekent kennis en Na staat voor Wijsheid. De hoeders van de oude leringen heten Kahuna’s.
Het gedachtegoed is: ’Alleen iets weten zonder ernaar te handelen is eigenlijk onwetendheid.’Wijsheid manifesteert zich door te handelen wat je weet.
Bij de Ho’oponopono gaat het dus om het handelen. Het doen.. en daar houden wij van binnen Dansklooster. Van het doen in aandacht.

‘Ik hou van jou
Vergeef mij
Het spijt mij
Bedankt…’

Deze 4 mooie zinnen kunnen jouw kijk op het leven veranderen.
Elke zin draagt zoveel kracht uit wanneer jij je ze vanuit je pure zelf kan leven.
De pure jij zonder je afweermechanismes. Zonder je criticus en de stemmetjes in je hoofd. Puur jij in je goedheid.

Wanneer je de Ho’oponopono in je dagelijks denken integreert zal je merken dat hersenspinsels minder lang blijven hangen. Of zelfs gewoon verdwijnen.
Wanneer je iets met aandacht doet dan kan de aandacht alleen daar maar zijn.

Ik vind het zelf fijn om hem te zingen en te dansen. Niet altijd, ik kan ze ook huilen, naar mijzelf of naar een ander.

Wat ik je als tip wil geven is om bij het opstaan, voordat je door hebt dat je een mens bent, deze 4 zinnen te herhalen. Je wordt gelijk een stuk fijner wakker.
En een leuker mens voor jezelf en de ander.

De Ho’oponopono vindt binnen Dansklooster een fijne plek.
Tijdens de cacao ceremonie zingen wij hem vaak of zijn er mee stil zonder woorden. We kunnen hem dansen of schrijven. En elke keer komen deze 4 zinnen weer anders voorbij.

Ik heb een 6 daagse Ho’oponopono ontworpen. Er zitten 6 o’s in voor elke dag eentje. Wil je ze ontvangen? Schrijf je in en je krijgt ze zo in je postvak

We hebben begin januari een 6 daagse een Ho’oponopono Whatsappgroep geopend. Hierin deelde we elke dag een stukje van de Ho’oponopono. De groep zit op slot (dus geen berichtjes van andere mensen ontvangen) met de uitnodiging om ons een berichtje, opmerking of vraag te stellen. Omdat contact zo fijn is.
In onze nieuwsbrief kun je lezen wanneer we weer met een nieuw groepje gaan beginnen.. Nou ja groepje.. we hebben al 80 deelnemers. (daarom kunnen alleen wij berichtjes versturen)

Liefs,

Coby