fbpx

Heel en Al

De eerste 2 retraites VolLediG aanWezig in AandaCht in Heel en Al..

Stemexpressie met Dymphi en een zalige Dans, Aandacht en Stilte retraite op een prachtige plek. Voor ons voor het eerst dat wij 2 dagen in stilte dansten, de muziek was fijn en de bewegingen ook. De groep zo anders met elkaar verbonden dan anders dat was zichtbaar aanwezig..

Ik geniet nu na, rustig op de bank, uitslapend en terug dromend met een kopje eigen gemaakte koffie. Met een gevoel van verwondering hoe we de afgelopen retraites hebben beleefd, om 2×5 dagen volledig dienstbaar te zijn aan de ander. Een bedding te creëren waarin gevoeld en geleefd mag worden. Waar gelachen en gehuild kan worden, de lachende traan. Waar ruimte is voor humor en en omarmen van al je zelven.. Om te creëren in het moment, wat soms wat chaotisch kan zijn, maar daarnaast de mooiste ervaringen geeft.

Als toetje gingen we in beide weken een uitstapje naar zee maken. De eerste week gesteund door een volle wind waarbij we geborgen in een duinpan de wind konden toezingen en klinken. De tweede zo anders, een anders strand en windSTIL. Daar zwommen wij en liepen een labyrint.. en het strand gaf… en de zee at…
We konden aanschouwen hoe de zee het labyrint baan voor baan opat..

Het geluid van de Stilte…

Het geluid van de stilte,
ruist rolt,
golft en grilt door mijn lichaam
golft door mijn lichaam
golft langs mijn armen en benen
Ruis golft door mijn hoofd

Golft door de onrust en
chaos in mijn hoofd
Gevuld met grillen die van alles willen..
Grillen en chaos duwen en trekken in mijn hoofd.

De ruis golft zachtjes
het geluid deint zachtjes..
Grillen en chaos duwen en trekken..

De stille ruis golft geduldig en zachtjes

Trekt niet, duwt niet, maar is..
Stil…

~Coby~