fbpx

- Ecstatic Dance Amsterdam

Een kijkje achter de schermen over hoe ik naar deze set heb toegeleefd.

De dag waarop ik werd gevraagd om deze set te draaien dacht ik Yes! Internationale vrouwendag! The best choise ever to ask me! Hier kan ik wat mee. Na een korte research over het aantal Nederlandse vrouwen die op deze plek hebben gedraaid kwam ik  erachter dat ik nummer 2 was. Soort van nummer 3 want Caroline uit Belgie draait ook voor ED- Amsterdam. Tjee.. tussen al die mannen. Let’s Go!

Michael en ik zijn super trots op onze muzikale bibliotheek en het is er heerlijk in rondneuzen. We stoppen er beide tracks in die bij ons passen. Onze software heeft een zalige zoekfunctie die ik op verschillende manieren kan inzetten. Ik begon met het zoeken op tracks die met vrouwen te maken hadden. Liedjes over vrouwen, liedjes voor vrouwen en tracks DOOR vrouwen, tracks waarin voornamelijk vrouwengezang in voorkwam. Zo vulde mijn lijst zich behoorlijk met mooie nummers. Voor ik het wist had ik een lijst van 6 uur. Daarna ben ik gaan bedenken welke golven ik wilde verwerken in de set.

Verschillende ritmes, verschillende emoties. Een heuse magische dansreis door de ochtend heen.

Al zoekend kwam ik al heel snel op mijn eerste track uit.. die begon met een poes en een haan. Hoe toepasselijk zo op de ochtend.. Yes! De kop is er af. Nu de rest nog.

Daarna kwam de ‘het-toevoegen-en-schrappen’ fase. Er waren tracks die ik zeker weten wilde gebruiken en de maybe’s. De maybe’s gebruik ik om aan te voelen welke track er tijdens de dans het beste past.

Zo alle tracks in een lijst… daarna CUE points en loopjes toevoegen. CUE point zijn stukjes die opmerkelijk zijn in een set, die een uitnodiging hebben om te herhalen. Een LOOP point is een stukje dat je zo kan herhalen waarbij je het niet kan horen dat hij op een klein stukje repeat staat. Dit zijn de speelmomentjes voor mij als DJ. Ze zijn perfect om mee te beginnen of ze vormen voor mij de overgang naar de andere track. De vraag, hoe kan deze track soepel overgaan in de volgende track. Of laat ik hem helemaal eindigen om weer even op adem te komen. Zo kan het verleden (de vorige track) goed worden losgelaten om het heden (de volgende track) te omarmen.

Waar in het geheel kun je de aarde voelen, de hemel, je hart en je oer-energie ervaren. Waar is de verbinding met jezelf en met de ander. Waar is de beat “nodig” en waar een intens muziekstuk. Waar kun je met je armen wijd staan om de wereld te omarmen om JA! te zeggen tegen het leven!

De dag voor de dans was mijn set af. Nou ja… op de dag zelf viel mij nog een laatste nummer toe die ik nog kon toevoegen in de lijst. Alle ingrediënten zaten er voor mijn gevoel ik. Het beste wat ik op dat moment erin kon stoppen.

Je kunt mijn set naluisteren op mixcloud, ik ben benieuwd of je mijn ingrediënten kunt voelen waar je ook bent. Want je mist de 111 mensen om je heen, vol energie. Passie en beweging. Ik vind het fijn om van je te horen.. Dat kan op mixcloud.com onder de lijst, maar ook privé in een berichtje. Als je vragen hebt dan beantwoord ik ze graag.