fbpx

Dans, Aandacht en Stilte

De 5-daagse zomerretraite die is ingevuld met dat waar Dansklooster zo goed in is… Vrije Dans, Aandacht en Stilte.

Natuurlijk is de basis de dans, daar danst het bij ons om. De sessies hebben altijd een eigen intentie, soms door ons, soms door de behoefte van de groep. Een van de mooiste sessies vind ik altijd de laatste waarin de mensen hun nummer mogen laten klinken en mogen dansen. Dan is er echt aandacht voor jou, hoe vaker we dit doen, hoe bewuster ik word van het belang van deze ochtend. Tijdens deze dans word jij echt even gezien. En soms komt daar een nummer en zie ik iemand zo intens stil genieten van zijn of haar eigen nummer..

Aandacht vind ik een groot woord, want wat is dat nou.. Aandacht. Aandacht voor jou als mens, aandacht voor de omgeving, hoe is het met jou balans met aandacht voor de ander en voor jezelf? En hoe voelt dat om aandacht te krijgen, kun je het ontvangen..

In mijn vorige blog heb ik al een stukje geschreven over stilte. Tijdens de retraite zullen wij 2 dagen in stilte zijn, daarmee bedoelen wij dat we niet met elkaar praten tussen de sessies door. De muziek zal natuurlijk niet stil zijn. Stil zijn voor ons is niet elkaar negeren, maar samen de stilte mogen beleven.

“Tussen wat is gezegd en niet bedoeld, en tussen wat is bedoeld en niet is gezegd verdwijnt de meeste liefde”

~ Kahlil Gibran~