fbpx

Cacao ceremonie bij Dansklooster

Mijn eerste cacao ceremonie was in het voorjaar van 2017 ver voordat de hype van deze ceremonies in Nederland zijn intrede deed. De ceremonie deed wat met mij en ik zag dat de mensen zich meer met zichzelf en elkaar verbonden voelden. Ook merkte ik dat mensen nog steeds bij zichzelf bleven in een zachtere vorm.

In Nedeland zie ik steeds meer cacao ceremonies ontstaan, groepen die samenkomen en samen in een ceremonie stappen. De vorm en intensiteit verschild per ceremonie, net als alle dansen verschillen per plek en organisatie.

Wat mij bij een goede ceremonie het meeste raakt is de intentie, het begint al bij het maken van de drank. Alles met liefde. Je kunt het vergelijken met het bereiden van eten. Je kunt de liefde door de maaltijd proeven en dan smaakt het gelijk een stuk lekkerder. Een goede oorsprong van de ingrediënten zorgen ervoor dat het eerlijk is en dat wij zeker weten dat de cacao door eerlijke arbeid tot stand is gekomen.

De kernwoorden van Dansklooster zijn Dans, Aandacht & Stilte. Tijdens onze cacao ceremonie komen alle 3 de kernwoorden aanbod. Met een vierde teken wat we nog nooit beschreven hebben. En dat is het  teken. Dit hartje kennen we natuurlijk allemaal en een hartje verbind. En de ceremonies die wij hebben zijn vaak verbindend. En tijdens onze ceremonie tijdens het nieuwjaarsfeest zal dit alles bij ons samen komen.

Ik ben mij de afgelopen tijd aan het verdiepen in het Sjamanisme, wat is het precies, wat brengt het mij. Een grote nieuwsgierigheid broedt in mij en brengt mij tot onderzoek. Naast mijn eigen onderzoek is het altijd fijn als het ook in Dansklooster kan vloeien, net als het labyrint en de klankschalen. Het heeft een fijne bedding gevonden.
En een aantal onderdelen vanuit het Sjamanisme past bij ons. Een samensmelting van verschillende (levens)beschouwingen kun je bij ons langs zien komen. Wat dan ook weer een ontwikkeling is van deze tijd. Waar deuren voor en met elkaar opengaan.

Onze cacao ceremonie zal een zachte Dansklooster ceremonie zijn,
vol dans, aandacht & stilte.

~Coby~