fbpx

Dansdagen

In april hebben wij 2 dansdagen. Een dans en natuurdag in de Horst en een Ecstatic Dance DansDag in de Berkeley in Bergen. 2 verschillende dagen, 2 verschillende dansen. De dans in de Horst is een “echte” Dansklooster Natuurdag en de dans in de Berkeley is een Ecstatic Dance dansdag waarbij wij volgens de richtlijnen dansen van de Ecstatic Awakening Dance en de Ecstatic Dance.

De structuur van een Ecstatic Awakening Dance is elke keer hetzelfde. Eerst is er tijd om aan te komen, daarna verwelkomen we onze lichamen, dan komt het schudden, alles lekker losschudden, je lijf, je gedachtes. Vervolgens komt het dans gedeelte een dans die jij mag dansen op jouw manier.  Het verschil tussen een Ecstatic Dance en een Ecstatic Awakening Dance is, dat bij een ED er een uitnodiging is om met de ander te dansen en met een EAD gaat het vooral om jouw dans, tijdens deze dans dansen we voor het grootste gedeelte met onze ogen dicht. Daarna is het tijd om lekker te gaan liggen om te genieten van de kristallen klankschalen. En als laatste een geleide meditatie om te aarden.

Ik heb vorig jaar de Ecstatic Awakening Dance Teacher Training in Engeland gevolgd aan de School of Ecstatic MovementDit was een intensieve, en heel leerzame training. Waar ik het meeste door geraakt ben is het schudden en de kristallen klankschalen. Deze 2 komen nu ook bij elke ecstatic (awakening) dance terug.