fbpx

Ontluikend blad…

Lente- retraite

 

 

24 t/m 26 maart 

Kloosterherberg

Kloosterburen/ Groningen

Tijd voor jezelf,

Tijd voor vrijheid,

een heerlijke balans tussen

bewegen en bezinning,

van actief bewegen tot diepe ontspanning.

Van Dans tot Klooster

Wat je kunt verwachten
🌼  Een retraite vieren waarin je beweegt, klinkt, ademt, deelt en tot rust komt

🌸 2,5 halve dag met een groep mensen die hier ook naar verlangt

🌼 zaterdag en zondagochtend yoga door

🌸 Ceremonie, Meditatie, Klank, Ontspanning

🌼Een rustige aankomst en vertrek dag

🌸 Warme maaltijden 2x lunch en 2x ontbijt

🌼 buiten dans met silent disco headsets, dit is een bijzondere beleving

Onze tijd samen

Dans en Klooster, stil staan en het leven vieren. Dag en nacht. Tijdens deze dagen samen besteden we aandacht aan de tegenstellingen van het leven. We dansen met het seizoen mee

Tijdens deze retraite ervaar je:

🌊  Vrijheid in ceremonie en dans
🌊 Doe je mee aan een cacaoceremonie die in teken van innerlijke vrijheid staat
🌊 De ruimte van het landschap in Groningen
🌊 Hoe mooi het leven is
🌊 Hoe stilstaan en beweging hand in hand gaan.

 

Wat kenmerkt de retraites van Dansklooster?

Deze  retraites word begeleidt door Michael en een gast begeleider. Coby zal bij deze retraite niet aanwezig zijn.

Diversiteit, creativiteit, subtiliteit, speelsheid, onderzoekend en passie zijn woorden die bij mij passen. “Ik wil graag met heel mijn Aandacht voor jou en voor de groep zijn”.

Coby

Stroming van het gevoel, het openen van de zintuigen, het toelaten van de emotie, het spelen, de flow van energie, over en weer. Dat wil ik meegeven tijdens de retraites.

Michael

Meditatie vormen

Mediteren is gewaar worden van de stilte. Bij Dansklooster bieden we verschillende vormen van meditaties aan.Actieve en passieve.

Dansmeditaties

wandelmeditaties

geleide meditaties

 

Cacao ceremonie

De cacao ceremonie heeft een eigen plekje binnen Dansklooster gevonden.

We drinken ceremoniële cacao. Cacao is een hartopener. Bij deze ceremonie komen alle dansklooster parels samen

Hoe we dansen

Vrijheid voelen in je beweging… dat is de ultieme dans. Iedere keer mag je beweging een nieuwe weg gaan.
Soms naar binnen, op zoek naar je zachte kracht. Soms naar buiten, op zoek naar verbinding.
Open je voor jouw beweging

Kristallen klankschalen

In 2016 zijn de klankschalen in ons Danskloosterleven gekomen. Het was meteen liefde op het eerste gezicht.

We hebben zeven schalen gevonden die corresponderen met de zeven chakra’s van het lichaam.
Iedereen ervaart de klankschalen op zijn eigen manier.

Onze muziek

We bouwen qua dynamiek rustig op en laten je eerst laten zoeken naar je persoonlijke intentie. Van daaruit stap je je eigen Dansmeditatie binnen. We nodigen graag de dragende kracht van de aarde uit als vangnet voor alles wat komt.

Stilte

Vrienden worden met je innerlijke stilte… Je kunt nog heel aanwezig zijn terwijl je niet praat, nog heel erg naar buiten gericht zijn als je niet praat. Het draait niet zozeer om geen geluid te horen, maar innerlijk stil zijn, opmerkzaam zijn voor jezelf. De ander doet er niet zozeer toe, je hoeft er niks mee. Geluid van de wereld zal er altijd zijn. De kunst is om het te aanschouwen en te laten gaan.

Ervaringen van…

Gonnie uit Amsterdam

Het dansweekend in Epe was heerlijk en een bijzonder cadeau van mijn kinderen en kleinkinderen. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik weer kon dansen. Het was een tijd geleden dat ik gedanst had. Dansen met Dansklooster begeleid door Coby en Michael is een intense ervaring, zij hebben samen gezorgd voor een fijne sfeer en fijne muziek. Ik ben weer wakker gedanst en voel de veerkracht weer. Dansen is het mooiste om bij zelf te komen. Super bedankt allemaal.

Jose uit Haarlem

5 dagen  in de Vlierhof, 3 dagen in stilte,dit was heilzaam. Alleen er heen gegaan,prettige mensen ontmoet en goed begeleidt op alle fronten door Coby en Michael en verwent door het keukenpersoneel met het heerlijke vegetarische eten. Een goed en afwisselend programma. Fijne en goede logeerruimte op een mooi groot terrein met mooie bomen en planten en leuke kippen en een haan. Heerlijk binnen gedanst en ook veel buiten in de vrije natuur. Ik mis nu,ondanks mijn goede privéleven,na 4 dgn de rust en ruimte voor mezelf!

Greet uit Lier

De dans en natuur retraite was voor mij zo mooi, zo magisch dat ik het moeilijk vind om er woorden aan te geven. Onvergetelijk.
Coby en Michael zijn heel mooie mensen die er staan en vanuit hun zachte kracht aanvoelen en mee bewegen met de flow.

Over Herberg het Klooster

Verscholen in het noorden van Groningen, vlakbij Waddenzee en Lauwersmeer en temidden van landerijen en eindeloze luchten, ligt het kleine dorpje Kloosterburen.

Lang geleden werd hier het eerste en grootste klooster van Groningen gebouwd. Gesticht door de Norbertijnen. Andere volgden. Het laatste, bestemd voor de zusters van het Heilig Hart, opende haar deuren in 1927.

De nonnetjes, met hun grote zwarte kappen, zijn al lang uit het straatbeeld verdwenen maar het gebouw staat er nog en werd tot 2018 gebruikt als hotel. Toen het te koop werd aangeboden waren Marlies en Inge juist op zoek naar een plek voor een centrum voor bewustwording. Want naast trainingen en workshops wilden ze hun cursisten ook graag overnachtingsmogelijkheid gaan bieden. Toen ze het klooster zagen waren ze op slag verliefd, wat een mooie plek voor onze herberg!

Én het strand is maar op enkele minuten afstand met de auto of fiets. Neem je eigen fiets mee!

 

Het begin van jouw retraite…

.

.

.

.

Het is eigenlijk al begonnen hé!

Vanaf 17:00 mag je aankomen en je plekje vinden. Rond 18:00 delen we soep en brood. Sommigen zullen rond het eten komen. Als we compleet zijn openen we de dans . Lunch je mee? laat het ons weten. Er komt dan 20,- bij de prijs bij voor de lunch.

Jouw retraite

Het volledige tarief is €527,00. We hebben een aantal earlybirdplekken €497,00. Check onze ticketshop voor de earlybird. We gaan er vanuit dat je een 1 persoonskamer hebt. Er zijn ook een aantal duo kamers voor als je met z’n 2-en komt. Mail ons als je als je als co-creator mee wilt. Je kunt volledig meedoen aan het programma en je helpt ons mee tijdens de retraite. We hebben plek voor iemand die van 7 tot 8 yoga/ chai chi kan geven.* Dit ligt aan het aantal deelnemers.

De prijs inclusief

locatiekosten 2 overnachtingen, logies, ontbijt, beddengoed, lunch, dinner, koffie, thee en fruit, programma  en BTW. en.. we hoeven niet af te wassen..

– Algemene voorwaarden

Het programma…

Aankomstdag
17:00 welkom
18.00 samen eten
20.30 avondprogramma

De volle dag

8:00-8:45 open ontbijt
10.00 sessie
13.00 lunch & bezinningstijd
16.00 sessie
18.00 diner
20.30 avondprogramma

Loslaatdag

8:00-9:00 open ontbijt
10:00 Dansen
13.00 lunch

 

Perfect programma

Elke dag zullen we dansen, en elke dag zullen we een rustiger onderdeel hebben. Het rustige onderdeel kan bijvoorbeeld zijn: een zachte dans, cacaoceremonie, klanksessie, kristallen klankschalen, Ho’ oponopono & meditatie. Tijdens deze sessies is er tijd voor bezinning, om te vieren, te lachen en stil te staan bij het leven. Om te ontdekken wat een goed leven is. De combinatie met de rustige en verdiepende sessies en de danssessies zorgt er voor dat body en mind in beweging en balans komen. Dit zorgt voor een luchtigheid en een diepgang.

De kracht van Dansklooster is inspringen in het moment. We hebben onze koffer vol mooie sessies en ceremonies, gaandeweg gaan we ontdekken wat we uit de koffer pakken. Een programma op maat.

Heb je een vraag?

1 Step 1
Heb je een vraag?
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right