fbpx

Dans met ons en zing met Emily

Deze heerlijke retraite geven we voor het 7e jaar en dit keer weer in Barchem.
Het is fijn om vijf dagen te mogen dansen, zingen, spelen, stil zijn, wandelen en mediteren. Samen en alleen genieten. We creëren ruimte waarin we nog meer open kunnen gaan en ons verwonderen wat dansen en zingen te bieden heeft.
Wat maakt deze retraite anders dan de andere retraites in Heel en Al?
Daar zijn we stil en op deze plek zijn we dat niet.

Zaterdag 15 augustus 2020 t/m woensdag 19 augustus 2020

De inhoud van deze zomerretraite pagina hebben we nog niet aangepast aan de Corona-regels.
Dit omdat deze regels nogal aan verandering onderhevig zijn. 
Zodra het helder wordt of en hoe de zomerretraites door kunnen gaan, vindt er een update van deze pagina plaats.

Het begeleidend team

Het team Coby, Emily en Michael is volledig op elkaar ingespeeld. Ze weten Dans, Zang & Stilte in elkaar te weven tot een versterkend geheel.

Coby richt zich op de stilte en bezinning en geeft geleide sessies. Michael is een ster in de vrije dans. Het is altijd weer bijzonder hoe hij de groep in vervoering kan brengen. Coby en Michael hebben ieder hun unieke talenten die nog meer gaan stralen wanneer ze samen de sessies verzorgen. Lees hier meer over Coby en Michael

Lees meer over Emily op deze pagina.

Cadans

Iedere dag krijgt zijn eigen cadans. Wij zorgen ervoor dat jij je zonder nadenken kan overgeven aan het ritme.

De Dans & Zing Sessies wisselen per dag tussen de ochtend en avond. We voelen ter plekke wat het beste aansluit. Aan het begin van de week zijn Dans & Zang gescheiden van elkaar en zullen steeds dichter naar elkaar kruipen. Van zingend dansen naar dansend zingen. Natuurlijk maken we ook gebruik van de ruimte die de bossen rond de boskapel ons geeft.

Programma
Op zaterdag 15 augustus 2020 ontvangen we je graag tussen 14.00 en 15.00 uur. We starten de middag met dans en in de avond zingen we.
Op woensdag 19 augustus 2020 nemen we na de lunch afscheid. In de ochtend is er een mix van Dans & Zing.
Mocht je eerder aankomen wandel dan lekker rond en verken de omgeving. Wij staan vanaf 14.00 uur klaar om je te ontvangen.

 

Aankomst zaterdag 15 augustus tussen 14:00 en 15:00
Vertrek woensdag 19 augustus 2020 vanaf 14:00  

Hoe wij...

Er is een pagina met uitgebreide informatie over hoe we binnen de dansklooster programma’s omgaan met de stilte, het labyrint, de levenskunstkoffer en de klankschalen.

En… mocht Dansklooster nieuw zijn voor je, dan zijn deze pagina’s ook fijn om te lezen: Wat is Dansklooster en gevarieerde info over hoe wij onze dans aanbieden

De vrije middag...

Bewust laten we tijdens de retraites steeds een dagdeel vrij om zelf te genieten van de omgeving. Tijdens de sessies komt er waarschijnlijk iets bij jou in beweging. Dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken. Iets wat voor jou leeft op dit moment.
De dans geeft ruimte om er beweging aan te geven en de bezinningstijd is de tijd van stilte om ermee te zijn. Je kunt dan een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Maar ook schrijven of bijslapen.

Ruimte voor jou

  • Vijf dagen om rust en energie te vinden
  • Vijf dagen in een cadans die ruimte geeft en structuur
  • Vijf dagen in een heerlijke omgeving in het volle bos
  • Vijf dagen lekker eten, verzorgd door het hotel.
  • Meer dan Vijf uur programma op een dag

De Stijl van Emily

In deze Dans & Zingweek ligt de nadruk op ontspannen zingen in flow met aandacht en plezier. Je bent welkom als je ervaring hebt met zingen en ook als je gewoon van zingen houdt. Net als wij! We werken aan het loslaten van spanningen in je keel en de rest van je lijf zodat je een open en bevrijdend geluid kan maken. Daarnaast gebruiken we ons lijf om de klanken krachtig en intens te maken, zodat je wát je zingt, ook echt voelt. Dit doen we op klank en lied, één- en meerstemmig.

Emily vertelt: “Ik luister naar de wensen van de groep en pas het programma daarop aan. Ik werk met verschillende elementen vanuit de Lichtenberg-techniek, CVT en EVTS. Wil je meer weten over mijn stijl? Kijk dan op mijn twee websites dezangstudio.nl en vuurvlindermuziek.nl stuur me gerust een email als je vragen hebt”.

Landgoedhotel Woodbrooke

Deze retraite ben je te gast in het bijzondere Woodbrooke Landgoedhotel. Zeker geen standaard hotel, maar een mooie locatie met filosofie en historie. Duurzaamheid is een belangrijk thema dat terugkomt in het natuurlijk materiaalgebruik en de biologische keuken van het hotel. Bij mooi weer eten we op het terras aan de voet van een grote groene weide omringd door bomen. Je kunt kiezen waar je wilt overnachten: in het hotel of in een kamer in het Woodbrookehuis. Iedereen in het Woodbrookehuis, heeft een eigen kamer met douche. Ontdek meer over de locatie op woodbrookebarchem.nl

Praktische informatie

Tarief voor deze 5-daagse Dans en Zing Retraite 2020

Een éénpersoonskamer met eigen douche in het Woodbrookehuis            € 675,-
We hebben 9 kamers tot onze beschikking
Een éénpersoonskamer kamer in het hotel                                                      € 775,-

We hebben 9 kamers tot onze beschikking

Kom je met z’n tweeën en wil je een kamer delen? Dat kan in een luxe kamer. Neem dan even contact met ons op.

De prijs voor de retraite is inclusief:

  • Alle dans, zing en meditatiesessies
  • De overnachtingen
  • Alle maaltijden + koffie, thee en vers fruit
  • Een cacaoceremonie én een kristallen klankschalen ligmeditatie bij kaarslicht
  • Lekkere extraatjes

Niet inbegrepen: de drankjes tijdens het avondeten .
We willen je verzoeken om voor de danssessies te kiezen voor alcohol vrije drankjes.  

Aanmelding:
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op naar Coby 06-10484372. Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden