fbpx

 

    Geniet van de luxe

4 – daagse zomerretraite

 

 

Dans & Aandacht

18 – 21 augustus

in Samaya

Tijd voor jezelf,

een heerlijke balans tussen bewegen en bezinning,

van actief bewegen tot diepe ontspanning.

Van Dans tot Klooster

 

Waar je naar verlangt…

 

Een vakantie vieren waarin je beweegt, klinkt, ademt, deelt en tot rust komt. 4 volle dagen met een groep mensen die hier ook zin in hebben. Gewoon echt even tijd voor jezelf, om dat boek te lezen en om samen in de zon magische momenten te beleven. Tijd voor helende gesprekken.

De afgelopen jaren hebben wij ons retraiteprogramma verdiept en meer vorm gegeven. We hebben onze naam Dans en Klooster meer en meer in het programma door laten weven. Wij hebben de balans gevonden tussen actieve en rustige sessies. Wij hebben onze kwaliteiten gevonden en in het licht gezet en dat maakt onze sessies krachtig en geven we vol overgave.

.

.

.

.

Dansen

Natuur

en Rust

Samaya….

Wanneer je binnen loopt is er een zee van rust, je vertraagt wanneer je door de gangen loopt… De locatie straalt een stilte en rust uit. Op deze plek vol aandacht kun jij je onderdompelen aan het programma en er is genoeg tijd om te schrijven, te lezen, te wandelen en uit te rusten.

Onze sessies zullen op vershillende plekken zijn, we zullen in de kapeldansen, in de tuin en onze eigen dansplek. Deze heeft toegang tot een terras en de tuin, je kunt altijd naar buiten wandelen.

Wat kenmerkt onze retraites?

Alle retraites worden begeleidt door Coby & Michael. Coby is daarbij verantwoordelijk voor de persoonlijke begeleiding en de verdiepende elementen. Michael richt zich vooral op de muziek en de aankleding van de omgeving. Ontdek meer over datgene wat jou aanspreekt.

Meditatie vormen

Mediteren is gewaar worden van de stilte. Bij Dansklooster bieden we verschillende vormen van meditaties aan.Actieve en passieve.

Dansmeditaties

wandelmeditaties

geleide meditaties

 

Cacao ceremonie

De cacao ceremonie heeft een eigen plekje binnen Dansklooster gevonden.

We drinken ceremoniële cacao. Cacao is een hartopener. Bij deze ceremonie komen alle dansklooster parels samen

Hoe we dansen

Vrijheid voelen in je beweging… dat is de ultieme dans. Iedere keer mag je beweging een nieuwe weg gaan.
Soms naar binnen, op zoek naar je zachte kracht. Soms naar buiten, op zoek naar verbinding.
Open je voor jouw beweging

Kristallen klankschalen

In 2016 zijn de klankschalen in ons Danskloosterleven gekomen. Het was meteen liefde op het eerste gezicht.

We hebben zeven schalen gevonden die corresponderen met de zeven chakra’s van het lichaam.
Iedereen ervaart de klankschalen op zijn eigen manier.

Onze muziek

We bouwen qua dynamiek rustig op en laten je eerst laten zoeken naar je persoonlijke intentie. Van daaruit stap je je eigen Dansmeditatie binnen. We nodigen graag de dragende kracht van de aarde uit als vangnet voor alles wat komt.

Stilte

Vrienden worden met je innerlijke stilte… Je kunt nog heel aanwezig zijn terwijl je niet praat, nog heel erg naar buiten gericht zijn als je niet praat. Het draait niet zozeer om geen geluid te horen, maar innerlijk stil zijn, opmerkzaam zijn voor jezelf. De ander doet er niet zozeer toe, je hoeft er niks mee. Geluid van de wereld zal er altijd zijn. De kunst is om het te aanschouwen en te laten gaan.

Ervaringen van…

Gonnie uit Amsterdam

Het dansweekend in Epe was heerlijk en een bijzonder cadeau van mijn kinderen en kleinkinderen. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik weer kon dansen. Het was een tijd geleden dat ik gedanst had. Dansen met Dansklooster begeleid door Coby en Michael is een intense ervaring, zij hebben samen gezorgd voor een fijne sfeer en fijne muziek. Ik ben weer wakker gedanst en voel de veerkracht weer. Dansen is het mooiste om bij zelf te komen. Super bedankt allemaal.

Jose uit Haarlem

5 dagen  in de Vlierhof, 3 dagen in stilte,dit was heilzaam. Alleen er heen gegaan,prettige mensen ontmoet en goed begeleidt op alle fronten door Coby en Michael en verwent door het keukenpersoneel met het heerlijke vegetarische eten. Een goed en afwisselend programma. Fijne en goede logeerruimte op een mooi groot terrein met mooie bomen en planten en leuke kippen en een haan. Heerlijk binnen gedanst en ook veel buiten in de vrije natuur. Ik mis nu,ondanks mijn goede privéleven,na 4 dgn de rust en ruimte voor mezelf!

Greet uit Lier

De dans en natuur retraite was voor mij zo mooi, zo magisch dat ik het moeilijk vind om er woorden aan te geven. Onvergetelijk.
Coby en Michael zijn heel mooie mensen die er staan en vanuit hun zachte kracht aanvoelen en mee bewegen met de flow.

Ademen in Aandacht

Tijdens de retraite komt Laura van het ademcentrum het groene hart samen met Coby een ademsessie verzorgen. Ademen met Laura is thuiskomen in jezelf. Met je aandacht en je zijn volledig in je eigen lijf en hoofd aankomen.

Mantra’s met Emily

Tijdens de retraite komt Emily met ons mantra’s zingen. Emily van Orsouw geeft zangcoaching, begeleid koren en organiseert mantrasessies, kirtans, ligconcerten en zangwandelingen met haar band Inner Moon.

Ochtend yoga/ Chai Chi met..

Tijdens de retraite kun je voor het ontbijt genieten van yoga of chai chi. Er zijn een aantal mensen in ons netwerk die erg graag komen. Dat er iemand komt weet ik zeker, wie er komt, dat weet ik nog niet.

Over Samaya

Conferentiecentrum Samaya is een kleinschalig kloosterhotel gelegen in het hart van Nederland, vlakbij Utrecht, op een groene plek tussen de Betuwe en tegen de Utrechtse Heuvelrug waar het nog echt stil is. Hier kom je thuis in een sfeer van ruimte en rust met een team dat garant staat voor een onbezorgd verblijf. Hier hebben wij een heerlijke retraite waarbij de 4 hectare Engelse landschapstuin een onlosmakelijk onderdeel van ons programma zal zijn. 

labyrint in Samaya

Waar je slaapt

Iedereen krijgt een 1 persoonskamer tenzij je anders kies. Je kunt zo echt duikelen in rust en landen in jezelf. 

Kom je met z’n tweeen dan kun je een 2-persoonskamer of een schakelkamer boeken.

 

 

Het begin van jouw retraite…

.

.

.

.

Het is eigenlijk al begonnen he!

Rond 10:00 mag je Samaya binnen lopen. Wil je de avond van te voren al komen? Laat het ons weten, dan vertellen wij je hoe je dit kunt regelen. Wij staan vanaf 10:30 voor je klaar. 

In Samaya hoeven we nergens bij te helpen, het is heerlijk landen en ons laten verzorgen op deze prachtige plek.

 

Jouw weekendHet volledige tarief is:

Schakelkamer  €987,-  (je deelt een kamer)

Enkele kamer  €1017,-

Duokamer  €1860,- ( je boekt gelijk voor 2 personen)

Dit is inclusief programma. Logies en ontbijt, dinner koffie, thee fruit en koekjes. Inclusief 21% BTW. 

Samaya kookt biologisch en vegatarisch, de maaltijden zijn bourgoundisch en gezond. Er zal je niks ontbreken.

De tarieven worden als 1 bedrag betaald op het moment van ticket-reservering – Algemene voorwaarden

Ps! Er zijn een aantal earlybirdplekken, je krijgt €100 korting. Check of de korting nog geldig is. 

 

Het programma…

Aankomstdag
10:30 aankomst
11.00 welkomst dans
14:00 lunch & Bezinningstijd
16.00 sessie
18:00 diner
20.30 rustig avondprogramma

De 2 volle dagen
8:00-9:00 open ontbijt
10.30 sessie
14.00 lunch & bezinningstijd
16.00 sessie
18.00 diner
20.30 rustig avondprogramma

Loslaatdag
8:00-9:00 open ontbijt
10.00 afscheidsdans
14.00 lunch & laatste deelcirkel

Perfect programma

Elke dag zullen we dansen, en elke dag zullen we een rustiger onderdeel hebben. Het rustige onderdeel kan bijvoorbeeld zijn: een zachte dans, cacaoceremonie, ademsessie, klanksessie, kristallen klankschalen,Ho’ oponopono & meditatie. Tijdens deze sessies is er tijd voor bezinning, om te vieren, te lachen en stil te staan bij het leven. Om te ontdekken wat een goed leven is. De combinatie met de rustige en verdiepende sessies en de danssessies zorgt er voor dat body en mind in beweging en balans komen. Dit zorgt voor een luchtigheid en een diepgang.

De kracht van Dansklooster is inspringen in het moment. We hebben onze koffer vol mooie sessies en ceremonies, gaandeweg gaan we ontdekken wat we uit de koffer pakken. Een programma op maat.

Heb je een vraag?