fbpx

Dansen, begeleiden en lesgeven,
ik combineert deze 3 pareltjes graag en laat mij door alles inspireren om een waardevolle sessie te geven.

Toen ik jong was en de grote mensen zag hield ik mij steeds 1 zinnetje voor.. “Coby blijf altijd dansen, hoe jong of oud je ook bent”.

Ik dans graag verschillende dansvormen en onderzoek ik graag mijn leven in de dans, ik kan dan een heel thema bedansen en dat werkt bevrijdend!

Ik ben begonnen met het dansen van een les van de 5 ritmes tijdens de massageopleiding in Engeland. Bij terugkomst in Nederland ben ik naar een 5 ritme groep in Alkmaar gegaan en vrij snel daarna ontdekte ik contact improvisatie.

Tijdens een Dansklooster retraite ben ik elke keer weer geraakt door wat dans, aandacht en stilte met mensen kunnen doen. Er kan zoveel loskomen tijdens een dans als je daar open voor staat. Het raakt mij wanneer een deelnemer zegt. “Dit weekend heeft zoveel voor mij betekend, na deze 5 dagen kijk ik heel anders het leven in”. Veel mensen zeggen “Dansklooster is voor mij vitamine D”

Het eerste contact wat je hebt met ons is waarschijnlijk met mij. Tijdens de retraite houd ik in de gaten wat er nodig is en zorg dat de retraite soepel verloopt en richt mij op het contact met de deelnemers. Ik hou van het subtiele contact en bied een luisterend oor voor de medemens. Dankbaar ben ik, voor wat mensen met mij delen. Dit kan alleen als je je veilig voelt.

Ik verzorg tijdens de retraites de meer verdiepende workshops. Ik begeleid het labyrint en verzorg de geleide meditaties. Samen met Michael verzorgen we samen de vrije danssessies. Michael en ik zijn hierin samen een sterk team geworden. Binnen de danssessies vind ik het heerlijk om de bodyparts, de uitnodigingen en de geleide meditaties te begeleiden. Ik laat mij graag inspireren door de muziek en meditaties uit alle windrichtingen.

 

In Engeland heb de Teacher Training Ecstatic Awakening Dance gevolgd, hier heb ik naast een interessante methode de kristallen klankschalen leren bespelen. Vaak sluit ik een danssessie af met een sessie op de klankschalen.Ik vind het heerlijk om mij te blijven ontwikkelen, ik heb mij verdiept in verschillende soorten van meditatie zoals mindfulness, zenmeditatie en de geleide meditatie met de klankschalen. Afgelopen jaar heb ik een jaar lang het labyrint onderzocht. Ik ben lid geworden van het labyrintnetwerk om mij nog meer te verdiepen in het labyrint met de mogelijkheden en verdiepingen.

Ik ben al jaren bezig met Sjamanisme en cacao-ceremonies. Ik onderzoek graag mijn weg hierin, ik ben benieuwd wat jullie hiervan gaan merken tijdens de Danskloostermomenten.

Naast Dansklooster ben ik vakdocent Humanistisch vormings Onderwijs op 2 basisscholen in Alkmaar.  Samen met de kinderen onderzoek ik de grote en kleine levensvragen. Ik Ben bezig om mijn eigen rituelencentrum op te bouwen. Groei met mij mee! Kijk hier.

Met Rinze heb ik 2 heerlijke tieners.