fbpx

Dans & Mijmer in de Boskapel

Ieder jaar dansen we in december de Dans & Mijmer retraite. Twee intense dagen om het afgelopen jaar en/of het toekomstige jaar te voelen en bedansen. De houten Boskapel nodigt je uit om dit dansend en mediterend te vieren. Het hoge dak, de ramen als schilderijen naar buiten, de bomen rondom, de klanken binnen, het fijne hotel aan de voet van de heuvel. Bij ons gaat het niet alleen om de dans maar ook om de hele beleving, de dans, muziek, kaarsjes aandacht en de prachtige omgeving samen maken het voor ons tot een magische beleving.

Jouw jaar... bedansen

Tussen de hectiek van Sinterklaas en Kerst in, bieden we je een oase van rust… Ruimte om jouw jaar te voelen, te overzien, te bedansen.  Een mooi moment om bewegend tot stilstand te komen. We laten je natuurlijk vrij in hoe je daarmee omgaat, welke intensiteit je daaraan geeft. Misschien ben jij wel helemaal geen mijmeraar en is dit het moment voor jou om juist vooruit te kijken, een nieuw jaar dat aan je voeten ligt. Of ben jij iemand die leeft in het nu… en is ieder moment een afronding en een nieuwe begin.

De stijl van Dansklooster

Dit weekend wordt begeleidt door Coby en Michael. De stijl van dans die we aanbieden is gericht op het ervaren van vrijheid en verbondenheid vanuit persoonlijke expressie. Jouw bewegingsvrijheid staat centraal, het draait niet om ‘kunnen’ dansen maar om de wens te hebben om te dansen. De balans tussen expressie en rust vinden we belangrijk, voor beide is ruimte in dit weekend. Wil je meer weten over de stijl van Dansklooster? Kijk dan op deze pagina.

Bezinningstijd…

We laten de middagen bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Het Labyrint

Op zaterdagavond bieden wij een bijzondere beleving aan, het lopen van het labyrint en het klinken van de kristallen klanklankschalen. Hemel en Aarde ontmoeten elkaar in het midden.

Het labyrint is een oeroud en universeel symbool. Je kunt hem lopen om tot je kern  te komen.  Het labyrint is een symbool voor onze levensweg. Je loopt het labyrint omdat je nieuwsgierig bent naar wat het je brengt. Misschien ben je bekend met het labyrint en loop je hem met een vraag, een intentie of een mooie zin. Jij mag kiezen. Wij hebben een muzieklijst samengesteld wat jouw intentie van het labyrint versterkt en de reis naar binnen begeleid

Het labyrint staat voor de reis naar binnen en de reis weer naar buiten. Na het lopen van het labyrint mag je een plekje zoeken in de zaal waar je een eigen nestje mag maken en te genieten van de klanken van de klankschalen

Je kunt de  klanken ervaren als prachtig en andere ervaar je misschien als minder prettig.,

De kristallen klankschalen werken helend  op verschillende niveaus en kunnen helpen bij het verbeteren van onze creativiteit, wilskracht en vertrouwen. Ze stimuleren en bevorderen het loslaten van emoties en blokkades en de verwerking hiervan. Als ze samen bespeeld worden ontwikkelt zich een wonderbaarlijk harmonisch energetisch klankspel.

Cadans

Zaterdag* 12 december 2020
 

10.30 Welkom bij WoodBrooke
10.45 Samen wandelen naar de Boskapel
daar is onze eerste dans.
13.30 Lunch en bezinningstijd
16.00 Flowdance
19.00 Avondeten
21.15 Labyrint meditatie met klankschalen

Zondag 13 december 2020

09.00 Ontbijt
10.00 Dansen in Verbondenheid
13.00 Lunch
14.30 Afscheidsritueel
15.30 Tijd om elkaar los te laten…

* Het is mogelijk om alleen zaterdag overdag mee te doen. Je hebt dan een dansdag i.p.v. een 2-daagse retraite. Het vertrek is dan na de Flowdance van zaterdagmiddag.

Tarief en Deelname

De verzorging van deze retraite is volledig in handen van het luxe Woodbrooke-Hotel.
1. Eenvoudige woodbrookehuisjes (1p. kamer met eigen douche en gedeeld toilet) Arrangementsprijs Woodbrooke : € 175,-
2. Gedeelde slaapkamer met eigen sanitair in het Hotel Arrangementsprijs Woodbrooke : € 200,-
3. Eenpersoons slaapkamer met eigen sanitair in het Hotel Arrangementsprijs Woodbrooke : € 225,-

Retraitebegeleiding van Dansklooster voor alle retraite-arrangementen : € 150,- 

Tarief voor de Dansdag op zaterdag 12 december
€ 119,-

Het restaurant van het hotel verzorgt alle maaltijden voor ons. De totaalprijs is inclusief alle dans & meditatie sessies, koffie-thee & vers fruit. Mocht je in het hotel drankjes bestellen dan zijn die voor eigen rekening.

Deelname:
Vul het deelname formulier in.
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan of bel op:  06-10484372/ 06 – 14547151/ Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Woodbrooke Landgoedhotel

Je bent deze dagen te gast in het bijzondere Woodbrooke Landgoedhotel. Zeker geen standaard hotel maar een professionele mooie locatie met een filosofie en historie. Duurzaamheid is een belangrijk thema dat terugkomt in het natuurlijk materiaalgebruik en de biologische keuken. Bij mooi weer eten we op het terras aan de voet van een grote groene weide omringd door bomen. We overnachten niet in het hotel zelf maar in de authentieke Woodbrookehuisjes die op het terrein liggen. Iedereen heeft een eigen kamer met eigen douche. Ontdek meer over de locatie op hun eigen website woodbrookebarchem.nl